2024.04.25, Csütörtök
Új, nagyobb kapacitású szennyvíztisztító telep épül Baranyában
Illusztrációs fotó: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Új, nagyobb kapacitású szennyvíztisztító telep épül Baranyában

magyarepitok.hu

2021.06.15. 10:00

Beremend csatornahálózatának korszerűsítését az A-híd végzi el.

A NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és Beremend önkormányzata, mint közös ajánlatkérők a TED-en kihirdették a Beremend szennyvízhálózatának korszerűsítésére vonatkozó eljárás nyertesét.
A baranyai nagyközség szennyvízelvezetésének és -tisztításának fejlesztésével kapcsolatos tervezési és kivitelezési feladatokat az A-Híd Építő Zrt. végzi el közel nettó 1,77 milliárd forint értékben, a beruházás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében valósul meg. A nyertes ajánlattevő feladata továbbá a vízjogi engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése. 

Beremend önállóan alkot egy szennyvíz agglomerációt 2428 fővel.

A beruházás célja Beremend Püspökbóly városrészének csatornázása, a meglévő korszerűtlen szennyvíztisztító telep fejlesztése, és a projekt költségvetésének 5 százalékos arányának eléréséig hálózatrekonstrukció végrehajtása.

A hálózatépítés során – egyebek mellett − 1 696 folyóméteren gravitációs gerinccsatornát, 1189 folyóméteren nyomóvezetéket építenek, emellett 300 folyóméteren korszerűsítik a gravitációs szennyvíz gerinccsatornát, és 4 nyomott, illetve 43 gravitációs bekötést végeznek.

Az új szennyvíztisztító telep a meglévő helyén épül, hidraulikai kapacitása: 458 köbméter/ nap, a napi csúcs akár 877 köbméter/ nap is lehet. 

Helyi hírekszennyvízA-Híd Zrt.Beremendszennyvíztelepcsatornaépítés