2024.07.17, Szerda
Irodalmi fesztivált rendeznek Pécsen
Illusztráció: unsplash.com

Irodalmi fesztivált rendeznek Pécsen

MTI

2021.09.07. 08:02

A PécsLIT fesztivál hat napja alatt a pécsi belvárosban népszerű hazai és külföldi írókkal való beszélgetésekre és irodalmi évfordulós írókról, költőkről szóló előadásokra is beülhetnek a nézők.

Hét helyszínen több mint hatvan programmal várja az olvasás, a könyvek és a megzenésített versek szerelmeseit a PécsLIT Fesztivál szeptember 15. és 19. között - adta ki tájékoztatásul a szervező Csorba Győző Könyvtár.

A pécsi Tudásközpontban működő megyei feladatokat ellátó intézmény közleménye szerint az első alkalommal, hagyományteremtő céllal, a Jelenkor folyóirattal közösen szervezett irodalmi fesztivál minden korosztályt megszólít.

A hat napon népszerű írókkal, művészekkel találkozhatnak az érdeklődők. Délelőttönként óvodásoknak, iskolásoknak szóló programok, kora délután középiskolásoknak szóló rendhagyó irodalomórák várják az érdeklődőket.

 

Könyvtárbusz és irodalmi vacsora is várja az érdeklődőket

Késő délután többek között elsőkötetes szerzőkkel, népszerű hazai és külföldi írókkal való beszélgetésekre és irodalmi évfordulós írókról, költőkről szóló előadásokra ülhetnek be a nézők. A programokat színházi előadás és zenés irodalmi estek, valamint irodalmi séták is színesítik majd.

A fesztivál hat napja alatt a pécsi belvárosban, a Hild udvarban könyvesboltok standjai várják majd az érdeklődőket, ott természetesen a PécsLIT Fesztiválra érkező szerzők kötetei is elérhetők lesznek. A fesztivál utolsó napján a Csorba Győző Könyvtár könyvtárbuszát is megismerhetik az érdeklődők és irodalmi vacsorán vehetnek részt.

A részletes program a pecslit.hu-n és a rendezvény közösségi oldalán olvasható.

Helyi hírekCsorba Győző KönyvtárPécsirodalomfesztivál