2024.02.26, Hétfő
Világhírű operaénekesek közreműködésével lépnek fel a Pannon Filharmonikusok Pécsen
Illusztráció: pexels.com

Világhírű operaénekesek közreműködésével lépnek fel a Pannon Filharmonikusok Pécsen

MTI

2021.11.22. 08:17

A koncerten közreműködik Riederauer Richárd karvezetésével a pécsi Honvéd Férfikar.

Gaetano Donizetti Lucrezia Borgia című darabjának félig szcenírozott előadását tekintheti meg a pécsi publikum a Pannon Filharmonikusok zenekar világhírű operaénekesek közreműködésével zajló keddi koncertjén - közölte az együttes az MTI-vel.

A zenekar közleménye szerint a pécsi Kodály Központ közönsége a címszerepben a spanyol szopránt, Yolanda Auyanet-t láthatja, hallhatja a november 23-i koncerten. Yolanda Auyanet az olasz repertoár egyik legnagyobb előadója és ismerője, repertoárjának középpontjában az olasz operairodalom, azon belül is főként a bel canto nagy női főszerepei állnak. Normát többek közt Madridban és a drezdai Semperoper színpadán, Anna Bolenát Pármában, a Lucrezia Borgia címszerepét pedig Bolognában énekelte - áll a közleményben.     

A Ferrara hercegét megformáló Bretz Gábor basszus 2005-ben megnyerte az athéni Maria Callas Énekverseny nagydíját, fellépett a berlini Komische Operben, a milánói Scalában, a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a Covent Gardenben és Sydneyben is.     

Maffio Orsini szerepében az olasz mezzoszoprán, Cecilia Molinari áll színpadra, míg az elsősorban bel canto szerepeiről ismert Stefan Pop román tenor énekel majd Gennaro szerepében . A nemzetközi népszerűségnek örvendő sztárok mellett Újvári Gergely, Endrész Ferenc, Szélpál Szilveszter, Papp Balázs, David Astorga, Haja Zsolt, Bakonyi Marcell, Kőszegi Judit és Miksa Bálint játssza a további szerepeket.     

A koncerten közreműködik Riederauer Richárd karvezetésével a pécsi Honvéd Férfikar. Az előadásról azt írták: a félig szcenírozott pécsi előadás prológusból és két felvonásból áll, a közönség két szünettel tekintheti meg a váratlan fordulatokban gazdag művet.     

Közölték: a darab olasz és magyar nyelvű librettója a Pannon Filharmonikusok oldalán elérhető. A Pannon Filharmonikusok zenekar és az Anger Ferenc rendezésében megvalósuló előadás karmestere Andrij Jurkevics lesz. A kommünikében felhívták a figyelmet arra, hogy az esten kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata, ugyanakkor az előadások védettségi igazolvány nélkül látogathatóak. Az előadásról bővebb tájékoztatás a PFZ honlapján, a pfz.hu oldalon olvasható.

Helyi hírekPannon FilharmonikusokPécskoncertKodály Központ