2024.04.20, Szombat
Pécsre kerülhet a nemzetközi diáksport fesztivál
Illusztráció: pexels.com

Pécsre kerülhet a nemzetközi diáksport fesztivál

MTI

2021.12.09. 16:55

Eddig Kaposvár adott otthont az eseménynek, amely azonban a pécsi önkormányzat tájékoztatása szerint kinőtte a somogyi megyeszékhelyet, ezért merült fel Pécs lehetséges helyszínként.   

Kinőtte Kaposvárt, ezért új helyszínen, Pécsen tarthatják 2022-től az International Youth Sport Festivalt - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-vel.

A közlemény kitért rá: a nemzetközi diáksport fesztiválon az elmúlt 15 évben 65 országból összesen 3069 sportcsapat vett részt, együttesen 45 641 sportoló mérte össze erejét. A közlés szerint az ország egyik legjelentősebb utánpótlássport-fesztiválját három sportágban, labdarúgásban, kosárlabdában és kézilabdában hirdetik meg tíz korosztály számára, fiúknak és lányoknak egyaránt.

Az egyhetes programsorozatot minden évben júliusban rendezik. Eddig Kaposvár adott otthont az eseménynek, amely azonban a pécsi önkormányzat tájékoztatása szerint kinőtte a somogyi megyeszékhelyet, ezért merült fel Pécs lehetséges helyszínként.    

Fogarasi Gábor, a pécsi önkormányzat népjóléti és sportbizottságának elnöke elmondta: a szervezők keresték meg az önkormányzatot azzal, hogy Pécs legyen a házigazda. Hozzátette: a fesztivál nemcsak a résztvevőknek fontos a nemzetközi tapasztalatszerzés és a sportélmények miatt, hanem a város számára is.     

"A kísérő szülőkkel és felnőttekkel együtt évente több ezer fős vendégsereg ugyanis jelentős forgalmat generálhat a nyári hónapokban a pécsi vendéglátásban, a résztvevők pedig messze földre viszik magukkal Pécs hírnevét, ezzel elősegítve városmarketingünk sikerét" - mondta.

Az önkormányzat ötmillió forinttal támogatja a fesztivál megrendezését, erről a végleges döntést a városi közgyűlés hozza majd meg.

Helyi hírekPécsInternational Youth Sport Festivalsport