2024.04.19, Péntek
Az ifjú labdarúgók fejlődését segíti az elkészült akadémia Pécsen
Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Az ifjú labdarúgók fejlődését segíti az elkészült akadémia Pécsen

magyarepitok.hu

2022.03.31. 13:10

A sportlétesítmény kivitelezésének mindkét ütemét a B Build & Trade Kft. végezte el.

Az év elején befejeződött a pécsi id. Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Akadémia építése. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. beruházásában megvalósult sportlétesítmény kivitelezésének mindkét ütemét a B Build & Trade Kft. végezte el.

Az akadémia elkészültével csaknem háromszáz ifjú labdarúgó folytathatja pályafutását méltó és fejlődésüket segítő körülmények között.

Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Fedett, műfüves csarnok és több külső pálya is várja az ifjú sportolókat

Molnár Márk építésvezető összefoglalta, mely feladatokat teljesítette a cég a projekt 2019 márciusában kezdődött indulása óta.

A beruházás első ütemében a főépület mellett összesen három pálya megépítését végezték el. A 12 öltözőt magában foglaló kétszintes épületben edzőterem, büfé, klubhelyiség, orvosi szobák, irodák kaptak helyet. A nagyméretű pályák egyike mű, míg a többi élőfüves.

A második ütemben - a volt Kinizsi-pálya helyén - egy 70x45 méteres fedett csarnok is épült, a benne található műfüves focipálya további kisebb pályákra osztható. A műfüves pályákat speciális csillapítórendszerrel látták el a sportolók ízületének védelme érdekében.

Lapunk tavaly szeptemberben járt a helyszínen, azóta a B Build a fedett csarnok építésével párhuzamosan a külső kertépítési munkálatokat is befejezte a csarnok körül, illetve a keleti és a déli oldalon térkövezett járdát épített.

Az akadémia területén található parkoló és forgalomtechnikai jelek felfestésével fejeződött be a projekt, így az év elején átadták a komplexumot.

 

Galéria

Helyi hírekPécssportpályaB Build and Trade Kft.