2024.04.24, Szerda
Korszerűsített iskolát és felújított bölcsődét adtak át Dombóváron
Illusztráció: pexels.com

Korszerűsített iskolát és felújított bölcsődét adtak át Dombóváron

MTI

2022.03.28. 08:33

A 72 személyes bölcsődében jelenleg 71 kisgyermeket nevelnek, az új, 36 négyzetméteres csoportszobával az intézmény 12 hellyel bővült.

Átadták a Százszorszép óvoda felújított és kibővített Tündérkert bölcsődéjét, valamint az energetikai korszerűsítésen átesett József Attila Általános Iskolát Dombóváron.

A Tündérkert Bölcsőde átadásán Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője és a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje azt mondta: jó látni, hogy igény van a bölcsődékre, ami azt bizonyítja, hogy egyre több gyermek születik.

"Sajnos még nem annyi, mint amennyire szükség van, de a folyamat pozitív irányú, és reméljük, hogy a következő néhány évben meg tudjuk állítani Magyarország népességcsökkenését, ami 1981 óta tartó tendencia" - tette hozzá.
Mint mondta, a dombóvári választókerületben megújultak a háziorvosi és fogorvosi rendelők, kultúrházak, községházák, és "egyre több pénzt tudunk fektetni utak, járdák rendbetételére, építésére".

Ezzel párhuzamosan az iskolákat is fejlesztik, és ma már kisebb településeken is lehetőségük nyílik bölcsődék kialakítására - jegyezte meg. A dombóvári választókerület több településén, például Kakasdon és Hőgyészen hoznak létre bölcsődét - közölte.

A Tündérkert Bölcsődét a kormány 96 millió forintos támogatásával, az önkormányzat 14 millió forintos hozzájárulásával újították fel, kifestették és akadálymentesítették az épületet, felújították a játszóteret parkolót építettek, és eszközöket cseréltek - ismertette.

Pintér Szilárd (Fidesz-KDNP), a város polgármestere többek között azt mondta, "a kormány családpolitikájának köszönhetően egyre több gyermek születik Dombóváron", ezért volt szükség a bölcsődében egy új csoportszoba kialakítása. Jelezte, hogy a közeljövőben az önkormányzat szerződést köt a Pécsi Egyházmegyével egy új, 120 személyes óvoda építésére.

Bálintné Bende Klaudia, az intézmény vezetője az MTI-nek elmondta, a 72 személyes bölcsődében jelenleg 71 kisgyermeket nevelnek, az új, 36 négyzetméteres csoportszobával az intézmény 12 hellyel bővült.
A bölcsőde után átadták a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 286 millió forintos támogatásával energetikailag korszerűsített, 514 diákot oktató József Attila Általános Iskolát.

Helyi hírekDombóvár bölcsődeiskolafelújítás