2024.04.26, Péntek
Maxim Vengerov közreműködésével adnak koncertet a Pannon Filharmonikusok Pécsen és Miskolcon
Illusztráció: pexels.com

Maxim Vengerov közreműködésével adnak koncertet a Pannon Filharmonikusok Pécsen és Miskolcon

MTI

2022.04.23. 08:17

A művész a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek országos programjainak keretében vendégszerepel a baranyai és a borsodi megyeszékhelyen.

Maxim Vengerov világhírű orosz-izraeli hegedűművész közreműködésével lép fel a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) Pécsen és Miskolcon szombaton, illetve vasárnap - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

A PFZ közleményében azt írták, hogy a művész a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek országos programjainak keretében vendégszerepel a baranyai és a borsodi megyeszékhelyen, a pécsi Kodály Központban, illetve a miskolci Művészetek Házában.     

Közölték: a műsor Antonín Dvorák sziporkázó, erőtől és dallamoktól duzzadó Karnevál-nyitányával indul, majd Szergej Prokofjev I. (D-dúr) Hegedűversenye csendül fel a Grammy-díjas művész tolmácsolásában. Zárásként Bartók Béla Concerto zenekarra című műve hangzik el, amely egy háború és egy halálos betegség árnyékában született, mégis az optimizmust és a remény győzelmét hirdeti.    

A hangversenyek dirigense a Kossuth-díjas Kovács János, a Magyar Operaház örökös tagja és mesterművésze lesz. A fellépésekről és a jegyinformációkról a zenekar honlapján, a pfz.hu-n olvashatók részletek.

Helyi hírekPécsPannon FilharmonikusokKodály Központhegedűművész