2024.03.28, Csütörtök
Játszótérré alakul át gyereknap alkalmából a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed
Illusztráció: Pixabay

Játszótérré alakul át gyereknap alkalmából a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed

MTI

2022.05.16. 15:31

Családi játszóházzal, ügyességi játékokkal, valamint közlekedésbiztonsági vetélkedővel is várják az érdeklődőket.

Több mint ötvenféle programelemmel várják a családokat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben a május 28-án és 29-én zajló gyereknapi eseményeken. A Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleményében azt írták, a mozgékony gyerkőcöket légvár, mászófal várja, de extrémsport- és motoros bemutatókat is tartanak.

A rendezvény ideje alatt időről időre feltűnnek a Star Wars-filmekből ismert szereplők. A gyerekek a Csillagok Háborúja fotófal előtt is készíthetnek közös képet R2-D2 robottal, a birodalmi rohamosztagosokkal és a droidokkal, míg a kultikus film rajongói birodalmi sisakkiállítást is megtekinthetnek.

Megnyit a Varázshangok játékudvar komplex családi játszóháza, benne többek közt baba- és gyermekjátszótérrel, várépítő óriásjátékkal, toronyépítéssel, hangszersimogatóval, szivárvány buborékágyúval és pedálos Moszkvicsokkal.

Aki nyugodtabb percekre vágyik, azt az Olvasóliget várja, emellett társasjáték- és kézműves foglalkozásokon is részt vehet vagy a Bóbita és a Mosolyország játszóházban pihenhet, utóbbiban pedig arcfestést is kaphatnak a gyerekek.

A negyedben található m21 Galériában az űr témájához kapcsolódó új kiállítás nyílik, annak keretében egy 1100 négyzetméterén felépített "űrállomáson" interaktív játékokkal várják a gyerekeket.

A sportkedvelők bekapcsolódhatnak a Rátgéber László vezette Nemzeti Kosárlabda Akadémia ügyességi játékaiba, de lesz sakkoktatás és -szimultán, valamint közlekedésbiztonsági vetélkedő is.

 A programokról további részletek a www.zsolnaynegyed.hu oldalon olvashatók.

Helyi hírekPécsZsolnay-negyedgyereknap