2024.04.16, Kedd
Felújítják a Pécs-Pellérd összekötő út egy szakaszát
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Felújítják a Pécs-Pellérd összekötő út egy szakaszát

bama.hu

2022.07.12. 08:00

A projekt a a Magyar Falu Program részeként, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában és kivitelezésében valósul meg.

Megújul az 5816-os jelű Pécs-Pellérd összekötő út 1,8 kilométeres szakasza Pellérdtől a keszüi elágazásig a Magyar Falu Program keretében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában és kivitelezésében – derül ki a bama.hu cikkéből.

A pellérdi szőlőhegyen már a török hódoltság ideje alatt is jelentős szőlőtermelés folyt a 60 hektáros területen. Az útjavítás indokolttá vált mivel a Szőlőhegy mára turisztikai programmá vált, ahol szép természeti környezetben, finom borokat kóstolhatnak az odalátogatók.

 

A Magyar Közút előzetes tájékozódásra hívja fel a sofőrök figyelmét

A munkálatok ideje alatt, július 11-e hétfőtőlm várhatóan augusztus 2-ig a szakemberek ideiglenesen egyirányúsítják az utat Keszütől Pellérdig. Ezalatt Pellérd felől Pécs irányába a 6-os főúton lehet közlekedni, melyre jelzőtáblák hívják fel a közlekedők figyelmét.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A felújítási munkák idején ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon.

Helyi hírekPécsútfelújításútépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.Pellérdösszekötő útMagyar falu program