2022.12.05, Hétfő
Kétszázmilliós beruházással bicikliút épült Bogád és Szederkény között
Illusztráció: pixabay.com

Kétszázmilliós beruházással bicikliút épült Bogád és Szederkény között

MTI

2022.09.01. 08:07

Az új útvonallal létrejött a kerékpáros kapcsolat a megyeszékhely és Mohács között, és a beruházás Bólyon át kapcsolódást teremt Villány felé.

Átadták a Szederkény és Bogád között csaknem kétszázmillió forintból épült kerékpárutat - tájékoztatta a Baranya megyei önkormányzat az MTI-t.

Azt írták, hogy a bicikliúttal érintett településeken élők munkába járását segítő, továbbá turisztikai célokat szolgáló fejlesztést a Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) elnyert 193 millió forintból finanszírozta a szederkényi önkormányzat.

A közleményben Őri Lászlót, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökét idézve azt írták, hogy az új útvonallal létrejött a kerékpáros kapcsolat a megyeszékhely és Mohács között, és a beruházás Bólyon át kapcsolódást teremt Villány felé, később pedig a Mohács 500 keretében megvalósítandó kerékpárútra is rácsatlakozik majd.

A beruházás részeként a Péccsel keletről szomszédos Bogád, valamint a megyeszékhely és Mohács között fekvő Szederkény között futó 20 kilométeres szakaszon hét településen jelöltek ki, illetve építettek kerékpárutakat. A beruházás lehetővé teszi a megyeszékhely Pécs és a megye keleti részének kerékpárosbarát összekötését - olvasható a közleményben.

Helyi hírekSzederkényBogádkerékpárútTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)