2024.05.02, Csütörtök
Új szociális központot hozott létre a Katolikus Karitász az ormánsági Kisszentmártonban
Illusztráció: pexels.com

Új szociális központot hozott létre a Katolikus Karitász az ormánsági Kisszentmártonban

MTI

2022.11.17. 10:03

Az elnyert forrásból létrejövő Jelenlét Ponton a családi ház két tágas szobájának egybenyitásával közösségi teret, továbbá sütő- és főzőklubok tartására is alkalmas étkező konyhát, az arra rászoruló lakosok számára mosási és tisztálkodási lehetőséget teremtő fürdőszobát, irodát és fejlesztőszobát alakítottak ki.

Egy családi ház átalakításával és felújításával új szociális központot hozott létre a Katolikus Karitász a baranyai Kisszentmártonban. Az ország leghátrányosabb helyzetű települései közé tartozó kistelepülésen kormányzati támogatással valósult meg a beruházás - közölte a segélyszervezet.

Az alig háromszáz lelkes, iskola és óvoda nélküli Dráva-menti településen négy éve végez szociális feladatokat a Katolikus Karitász, amely a beruházás révén hosszú távú, felzárkózást célzó szociális és közösségi programjait kívánja megvalósítani - olvasható a közleményben.

A Magyar falu programban elnyert forrásból létrejövő Jelenlét Ponton a családi ház két tágas szobájának egybenyitásával közösségi teret, továbbá sütő- és főzőklubok tartására is alkalmas étkező konyhát, az arra rászoruló lakosok számára mosási és tisztálkodási lehetőséget teremtő fürdőszobát, irodát és fejlesztőszobát alakítottak ki.

A szociális központként és közösségi térként működő épület, "a Szent Márton Ház egy nyitott ház, ahol komplex szolgáltatásokkal segítik a rászoruló családokat" - írták.

A helyiek és a közelben élők - többek között - logopédiai, fejlesztő- és zenepedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt, a diákok pedig egyebek mellett tantárgyi és pályaorientációs segítségnyújtásban részesülhetnek - tudatták a közleményben.

Helyi hírekKisszentmártonszociális támogatásközösségi központKatolikus Karitászközösségi tér