2023.03.29, Szerda
Jótékonysági gálaestet rendez a nehéz gazdasági helyzetben lévő Pécsi Harmadik Színház
Kép: jegy.hu

Jótékonysági gálaestet rendez a nehéz gazdasági helyzetben lévő Pécsi Harmadik Színház

MTI

2023.03.10. 10:00

Lenni vagy nem lenni? címmel jótékonysági gálaestet rendez a nehéz gazdasági helyzetben lévő Pécsi Harmadik Színház (PHSZ) március 15-én - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

Az amatőr és alternatív hagyományokra építő, társulattal nem rendelkező, saját és meghívott produkciókra épülő magánszínház az elszabaduló energiaárak miatt január elejére a gazdasági ellehetetlenülés szélére került, ezért nyílt levélben kért segítséget a nyilvánosságtól, majd adománygyűjtő akció is indult az intézmény megsegítésére.

A PHSZ korábban közölte: az eddigi adományoknak köszönhetően az intézmény fenn tudott maradni és minden meghirdetett előadásukat meg is tartották, továbbá olyan előadói esteket is rendeztek a teátrumban, amelyek bevételének rájuk eső részéről a fellépők lemondtak a színház javára.

A közlemény szerint március 15-én 17 órától gálaesttel folytatódhat a "színházmentő" akció: Vári Éva és Bősze Ádám házigazdák csaknem félszáz művészt várnak a PHSZ deszkáira, olyan színészeket, akiket korábbi előadásokból ismer vagy még repertoáron lévő produkcióikban láthat a közönség.

Az est során felcsendül egy kifejezetten erre az alkalomra komponált dal is. Tamás Éva Dalommal hívlak közelebb című versét a színésznő muzsikustársai, Tóth Álmos és Schulteisz Gábor zenésítették meg, és sok olyan híresség is feltűnik a dal videoklipjében, akik a gálán személyesen nem tudnak részt venni, de nevükkel, személyükkel segíteni akarják a teátrum akcióját.

A művészek valamennyien tiszteletdíj nélkül lépnek fel, a gálaműsor teljes bevételét a PHSZ-nek ajánlva.

További részletek az intézmény honlapján, a www.pecsiharmadikszinhaz.hu címen olvashatók.

Helyi hírekPécsszínházjótékonysági programjótékonysági gálaestPécsi Harmadik Színház (PHSZ)