2024.05.05, Vasárnap
Közös produkciókat mutat be a következő évadban a Vörösmarty Színház és a Pécsi Nemzeti Színház
Illusztráció, unslpash.com

Közös produkciókat mutat be a következő évadban a Vörösmarty Színház és a Pécsi Nemzeti Színház

MTI

2023.06.10. 10:00

A korábbi években megszokottnál kevesebb, összesen hét bemutatót tervez a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 2023/24-es évadban.

A pénteki évadhirdető sajtótájékoztatón Szikora János igazgató elmondta, hogy ennek ellenére kilenc új darabot láthatnak a nézők, mivel megpróbálkoznak a színházi együttműködéssel, amelynek keretében más teátrumokkal összefognak és előadásokat utaztatnak:

a Vörösmarty Színház a Pécsi Nemzeti Színházba és a József Attila Színházba visz darabokat, míg a befogadó teátrumok Székesfehérváron játszanak olyan előadásokat, amelyeket a fehérvári közönség még nem láthatott.

Így lesz látható a következő évadban Fehérváron a Furcsa pár női változata a József Attila Színház és a Teljesen idegenek című komédia a Pécsi Nemzeti Színház társulata jóvoltából - tette hozzá.

Szikora János jelezte, hogy a vidám és a drámai művek aránya a vidám darabok felé billen, ezért az évad első nagyszínpadi bemutatóján is egy vígjátékot láthatnak a nézők Csodálatos vagy, Júlia! címmel, Eszenyi Enikő főszereplésével, az igazgató saját rendezésében. Szintén Szikora János jegyzi a Kőszívű ember fiai című romantikus színművet.

A teátrum új rendezője, Czukor Balázs két darabot állít színpadra: a színház névadója által írt Csongor és Tünde című művet a Kozák András Stúdióban, míg a Ne most, drágám! című bohózatot a nagyszínpadon.

Bagó Bertalan rendezésében kerül színpadra A király beszéde című előadás a nagyszínpadon, valamint Euripidész Iphigeneia Auliszban című sorsjátéka a Kozák András Stúdióban.

Jövő tavasszal mutatják be a Woyzeck című musicalt a Pelikán Fészekben Horváth Csaba rendezésében.

Helyi hírekszínházszékesfehérvárVörösmarty Színház Pécsi Nemzeti SzínházPécs