2024.05.02, Csütörtök
Jótékonysági lábtenisztornát szervez július 15-én PSN Zrt.
Fotó: pecsma.hu

Jótékonysági lábtenisztornát szervez július 15-én PSN Zrt.

pecs.hu

2023.06.27. 12:05

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola szabadidő-szakosztálya a sportág népszerűsítése, hagyományainak felelevenítése céljából jótékonysági lábtenisztornát szervez július 15-én, a Gulyás István Városi Tenisz Centrumban kialakított új lábteniszpályán.

A torna fővédnöke dr. Katzirz Béla 22-szeres magyar válogatott labdarúgó, a Pécsi MSC korábbi játékosa lesz. A lábtenisztorna bevételével Supák Gergő gyógykezelését kívánjuk segíteni.

A kisfiúnál 3 éves korában egy súlyos idegrendszeri betegséget diagnosztizáltak, nem tud önállóan ülni, járni és beszélni sem. A mindennapi terápiás gyógykezelések, gyógytornák nagyon jó hatással vannak a fejlődésére, ám ezek komoly anyagi terhet jelentenek a családnak

- derült ki Pécs városi honlapjának tájékoztatásából.

A hétfői sajtótájékoztatón Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a Pécs Városi Tenisz Clubbal remek a kapcsolat, így valósulhatott meg a két pályából álló mini lábteniszközpont. A pályák megtisztítása és a salak rendbetétele után, hálók és cserepadok kerültek a területre, ahol a közeljövőben eszköztároló épület is helyet kap majd. A pályát a PSN Zrt. szabadidő-szakosztály tagjain kívül is bárki használhatja. Júliusra várhatóan egy applikáció is elkészül, amelynek köszönhetően egyszerű és gördülékeny lesz a pályafoglalás.

Horváth Rita, a PVTC klubvezetője elmondta, a teniszcentrum életében is fontos lépés a lábteniszközpont létrejötte, és bíznak benne, hogy akik használják, otthon érzik majd magukat a létesítményben.

Nagy Norbert, a PSN Zrt. szabadidő-szakosztály lábtenisz szakágvezetője kiemelte, megtisztelő, hogy a július 15-ei pályaavató torna fővédnöki tisztét elvállalta a pécsi foci egyik legnagyobb ikonja, dr. Katzirz Béla. – Ez egy meghívásos torna lesz, tíz csapattal. Két ötös csoportban játszanak majd körmérkőzéses rendszerben, utána pedig jöhetnek a helyosztók – tette hozzá a szakágvezető, a torna főszervezője.

A meghívásos pályaavatón a pécsi, baranyai sportélet szereplői mind ott lesznek, a PMFC például három együttessel is képviselteti majd magát.

A lábtenisztorna bevételével Supák Gergő gyógykezelését kívánjuk segíteni, aki a PMFC utánpótlás focistájának, Supák Máténak az öccse. A kisfiúnál 3 éves korában egy súlyos idegrendszeri betegséget diagnosztizáltak, nem tud önállóan ülni, járni és beszélni sem. A mindennapi terápiás gyógykezelések, gyógytornák nagyon jó hatással vannak a fejlődésére, ám ezek komoly anyagi terhet jelentenek a családnak.

A felajánlásokat a torna ideje alatt kihelyezett gyűjtőládában, illetve az alábbi bankszámlaszámra várjuk:

K&H Bank: 10402427-00029942-00000000
Közlemény: Supák Gergő gyógykezelésére

Helyi hírekPécs Városi Tenisz ClubPSN Zrt.PécsPécsi Sportiskolajótékonyságsport