2024.05.02, Csütörtök
Chris Finch és Erdem Can is előadást tart a pécsi kosárlabda-konferencián
Illusztráció, unsplash.com

Chris Finch és Erdem Can is előadást tart a pécsi kosárlabda-konferencián

MTI

2023.07.16. 09:00

Az amerikai Chris Finch és a török Erdem Can is előadást tart a vasárnap és hétfőn immár negyedik alkalommal sorra kerülő nemzetközi kosárlabda-konferencián, amelynek Pécs ad otthont.

A szervező Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ tájékoztatása szerint Chris Finch, az észak-amerikai profi ligában (NBA) szereplő Minnesota Timberwolves vezetőedzője a modern támadófilozófiáról, a stábmenedzsmentről, az edzés- és mérkőzéstervezésről, illetve az analitika szerepéről beszél majd, illetve gyakorlati előadást tart a támadásépítésről és a dinamikus dobógyakorlatokról.

Finch edzői karrierje kezdetén dolgozott Angliában, Németországban és Belgiumban, majd az Egyesült Államokban a Houston Rockets, a Denver Nuggets, a New Orleans Pelicans és a Toronto Raptors másodedzője volt, mielőtt 2021-ben átvette volna a Minnesota Timberwolves irányítását.

Erdem Can arról beszél majd, milyen út vezet a másodedzői poszttól a vezetőedzővé válásig, hiszen korábban a Türk Telekom Ankara, a Fenerbahce és a Utah Jazz szakmai stábjában tevékenykedett, majd volt az Olin Edirne és a Türk Telekom vezetőedzője, jelenleg pedig az Anadolu Efest irányítja. A pécsi eseményen gyakorlati előadása lesz majd az üres elzárások használatáról és a több opciós támadások szervezéséről.

Mindkét edző részt vesz majd a vasárnapi és a hétfői program végén egyaránt sorra kerülő kerekasztal-beszélgetéseken.

Helyi hírekPécskosárlabda-konferenciakosárlabda