2024.05.02, Csütörtök
Férfi kosárlabda NB I - Együtt marad az újonc NKA Pécs magja
Illusztráció, unslpash.com

Férfi kosárlabda NB I - Együtt marad az újonc NKA Pécs magja

MTI

2023.07.04. 10:29

Együtt marad a férfi kosárlabda NB I-be frissen feljutott NKA Pécs magja.

A keddi tájékoztatás szerint a klub a legjobbak között is számít majd azokra a játékosokra, akikkel bajnoki címet nyert a másodosztály Piros csoportjában, és Ivica Mavrenski vezetőedző mellett kilenc magyar játékos is aláírt a következő idényre.

"Az elmúlt években ahogy léptünk előre szakmailag, úgy fejlődtek ezzel párhuzamosan a játékosaink is" - fogalmazott Csák Magdolna sportigazgató, a férfi szakág vezetője. "Az eredményeink jelzik, hogy mindenki jó időben volt jó helyen, ellenkező esetben nem érhettük volna el a céljainkat. A fiatal tehetségek mostanra felnőtt játékosokká értek, jól ismerik akadémiánk rendszerét, hiszen többségük évekig itt játszott. A célunk az volt, hogy az előttünk álló A csoportos bajnokságra is megtartsuk a csapat gerincét, s miután kilencen maradnak, úgy érzem, elértük, amit szerettünk volna."

A 125-szörös válogatott kosárlabdázó hozzátette, a csapatot külföldi játékosokkal fogják megerősíteni, és egy-két héten belül várhatóan kialakul a végleges keret.

A 2011-ben alapított NKA a májusi döntőben összesítésben 3-2-re legyőzte a városi rivális Pécsi VSK-t, így ősztől az élvonalban folytathatja.

Helyi hírekPécskosárlabda