2024.05.04, Szombat
Mocsári Bence negyedik lett a Paratriatlon világkupán
Fotó: psnzrt.hu

Mocsári Bence negyedik lett a Paratriatlon világkupán

psnzrt.hu

2023.07.09. 10:00

Mocsári Bence nagyszerű versenyzéssel az előkelő 4. helyet szerezte meg a spanyolországi A Coruña-ban rendezett Paratriatlon világkupán. A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola friss igazolása értékes pontokat szerzett a párizsi paralimpiai kvalifikációhoz.

Az észak-spanyol A Coruña város fekvéséből adódóan a hétvégi Paratriatlon világkupa úszó versenyszámának helyszíne az Atlanti-óceán volt. A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola újdonsült igazolása, Mocsári Bence saját elmondása szerint nagyon élvezte az első versenyszámot, sokáig vezette is a mezőnyt, majd taktikai megfontolásból kissé visszavett és a harmadik helyen jött ki a vízből - tájékoztatott róla a psnzrt.hu honlapján.

Az úszást követően egy nagyon erős 20 kilométeres kerékpározás következett, ami kicsit visszafogottabb futást eredményezett. Kisebb-nagyobb görcsökkel és a versenytársakkal megküzdve Bence negyedikként lépte át a célvonalat.

Mocsári Bence eddigi versenyeredményeivel jelenleg az előkelő 6. helyen áll a paralimpiai kvalifikációs ranglistán, akire legközelebb a kaliforniai Long Beach-en egy tengerparti kisvárosban vár egy újabb világkupa-forduló. Augusztusban pedig Párizsba utazik majd Bence a paralimpiai tesztversenyre.

Helyi hírekPSN Zrt.PécsParatriatlon világkupa