2024.07.18, Csütörtök
Megkezdődik a víziközmű-kivitelezés a pécsi Vöröskereszt utcában
Illusztráció: magyarepitok.hu

Megkezdődik a víziközmű-kivitelezés a pécsi Vöröskereszt utcában

pecs.hu

2023.08.20. 09:00

A KEHOP-2.1.11-21-2022-00014 kódszámú, „Víziközmű-hálózatok átalakítása hatékonyságnövelő fejlesztése Pécsett” tárgyú projekt keretében 2023. augusztus 21-én elindulnak a kivitelezési munkálatok a Vöröskereszt utcában is - olvasható Pécs városi honlapján.

Mint azt a tájékoztatásban kiemelték, ez azt jelenti, hogy a közmű-felújítás közel van már a befejezéshez ebben a városrészben is, a Kiss Ernő utca, Dugonics utca és Erzsébet utca után az utolsó, Vöröskereszt utcát érintő rekonstrukció is kezdetét veszi. Néhány héten belül befejeződhetnek a munkálatok, és az utcák burkolatának teljes helyreállításával ősszel vissza is állhat az eredeti forgalmi rend a környéken.  

A beruházás a Vöröskereszt utcában 3 ütemben valósul meg.

 

 

1. ütem: 2023. augusztus 21. – szeptember 29.

Az 1. ütemben a Vöröskereszt utca Fischer Béla utcától a Kiss Ernő utcáig tartó 120 méteres szakaszán valósul meg a víz- és szennyvízvezeték rekonstrukció, nyílt árkos technológiával. Mivel az utca keskeny, így a kivitelezési munkálatok teljes útzár mellett történnek szeptember 29-ig.

Pécs városvezetése a kivitelezést végző vállalkozóval a munkálatokat folyamatosan egyeztetve mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja a fejlesztéssel érintett területen lakók mindennapjait, törekszik arra, hogy az elkészült, helyreállított területek szakaszosan minél hamarabb visszakerülhessenek a napi használatba.

A kivitelezés alatt a gyalogosforgalmat 1,5 méteres ideiglenes átjárókkal biztosítja a vállalkozó.

Az 1. ütem során hulladékgyűjtő szigetet alakítanak ki (nagyméretű bobi szelektív és kommunális konténerekkel) a Vöröskereszt utca Kiss Ernő utcai és Fischer Béla utcai (keleti) ágán.

2. ütem: 2023. szeptember 25. – október 13.

A 2. ütemben a Vöröskereszt utca Kiss Ernő utcától az Ady Endre utcáig tartó 101 méteres szakaszán is teljes útzár mellett folytatódnak a kivitelezési munkálatok október 13-ig.

A kivitelezés alatt a gyalogosforgalmat 1,5 méteres ideiglenes átjárókkal biztosítják.

A 2. ütemben a Vöröskereszt utca Kiss Ernő utcai ágán (hasonlóan, mint az 1. ütemben) lesz a hulladékgyűjtő sziget.

3. ütem: 2023. október 9. – november 17.

A 3. ütemben a Vöröskereszt utca Fischer Béla utcától Felsővámház utcáig tartó 110 méteres szakaszon is teljes útzár mellett folytatódnak a kivitelezési munkálatok november 17-ig.

A 3. ütemben a hulladékgyűjtő szigetet a Vöröskereszt utca Fischer Béla utcai (keleti) ágán fogják kihelyezni (hasonlóan, mint az 1. ütemben).

Az utcát érintő munkálatok befejezésével előreláthatólag október végén megtörténik majd a teljes utca útburkolati helyreállítása is.

A víziközmű-rekonstrukciós projekthez kapcsolódóan a város más pontjain is számítani lehet forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra. A projekt részleteiről folyamatos tájékoztatást adunk az alábbi honlapon: www.pecs.hu/kehop-2-1-11-21-2022-00014

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata köszöni a lakók együttműködését és türelmét, amellyel a beruházás megvalósulását és ezáltal Pécs fejlődését segítik.

 

Image 3

Helyi hírekPécsvíziközmű-rekonstrukció