2024.04.28, Vasárnap
Baranya vármegyében egyeztetett az állategészségügy helyzetéről az agrárminiszter
illusztráció - pixabay

Baranya vármegyében egyeztetett az állategészségügy helyzetéről az agrárminiszter

mti

2023.11.11. 14:45

A romló fertőzési adatok miatt fontos, hogy már a közepes kockázatú déli vármegyékben is betartsák a sertéstartók a kiemelt járványvédelmi intézkedéseket.

Továbbra is fenntartjuk a megerősített járványvédelmi intézkedéseket annak érdekében, hogy minimalizáljuk a sertéspestis behurcolásának kockázatát - jelentette ki közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter, aki  Pásztor Szabolcs országos főállatorvossal közösen Baranya vármegyében egyeztetett az állategészségügy helyzetéről a sertéstenyésztőkkel.    

Az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleménye szerint a tárcavezető elmondta, hogy fokozódik a sertéspestis behurcolásának veszélye hazánk déli csücskében Horvátország felől. A magyar állategészségügyi hatóság éppen ezért továbbra is fenntartja a megerősített járványvédelmi intézkedéseket annak érdekében, hogy minimalizálja a betegség behurcolásának kockázatát. A romló fertőzési adatok miatt fontos, hogy már a közepes kockázatú déli vármegyékben is betartsák a sertéstartók a kiemelt járványvédelmi intézkedéseket - tette hozzá.

Helyi hírekállattenyésztés