2024.04.28, Vasárnap
Pécsett is lesznek szabadtéri csapatversenyek a matekos kalandjáték jegyében
illusztráció - pixabay

Pécsett is lesznek szabadtéri csapatversenyek a matekos kalandjáték jegyében

mti

2023.11.12. 14:50

Az ország több mint 200 szabadtéri helyszínén rendezik meg a Medve versenyeket.

Több tízezer gyerek részvételére számítanak a Logirintus elnevezésű, november 20-án induló országos matematikai kalandjáték szervezői, vagyis a matematika népszerűsítéséért dolgozó Medve Matek csoport. A fiatalok irányításával működő szervezet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, idén két nagy országos programot indítanak, amelyek keretében 8 és 18 év közötti gyerekek csapatban játszva élvezhetik a szellemi kihívásokat.

November 20-án indul és egy hétig tart a Logirintus nevű program, amely ingyenes, online kalandjáték logikai, pénzügyi, matek- és rejtvényfeladatokkal. A közös játékhoz 3-12. osztályos diákok csatlakozhatnak az iskolai matekóra keretében. A különböző tematikájú és nehézségű pályákon egyénileg vagy csapatban lehet játszani. A Logirintuson az iskolai matematikatanárokon keresztül lehet részt venni - tették hozzá. 

Továbbá tavasszal indulnak a Medve szabadtéri csapatversenyek, amelyekre online lehet nevezni. Április 3. és június 2. között háromfős csapatokkal versenyezhetnek az érdeklődők Egerben, Nyíregyházán, Miskolcon, Szolnokon, Budapesten, Székesfehérváron, Pécsett, Szegeden, Debrecenben, Tatabányán, Veszprémben, Szombathelyen, Győrben és az ország további 210 szabadtéri helyszínén.

Helyi hírekPécs