2024.04.16, Kedd
Elektronikus utastájékoztató rendszert fejlesztett a pécsi HC Linear Kft.
Illusztráció, unslpash.com

Elektronikus utastájékoztató rendszert fejlesztett a pécsi HC Linear Kft.

MTI

2024.03.01. 09:00

Módosítható felülettel rendelkező, vezeték nélküli kapcsolaton vezérelhető elektronikus utastájékoztató táblát fejlesztett az informatikai rendszerek kidolgozásával foglalkozó pécsi HC Linear Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a több mint 290 millió forintos, csaknem 70 százalékban a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz támogatásával megvalósuló fejlesztés eredményeként egy e-papír alapú, napelemes utas-tájékoztató rendszert hoztak létre.

A napelemekkel táplált, minimális fogyasztású, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül módosítható felülettel rendelkező utastájékoztató rendszer képes a menetrendi és egyéb tájékoztató papírok kiváltására, így az eszköz elterjedésével az utastájékoztatás dinamikusabbá, gyorsabbá válik, a járatkimaradások, a menetrendváltozások azonnal nyomon követhetők a segítségével - írták.

Közölték azt is, hogy a rendszer a szűken vett utastájékoztatáson kívül hirdetmények, helyi tájékoztató anyagok megjelenítésére is alkalmas lesz.

Az egyedi informatikai problémák megoldására, ötletek megvalósítására, integrált informatikai rendszerek fejlesztésére 1990-ben alakult, magyar tulajdonú, mintegy félszáz embert foglalkoztató HC Linear a nyilvános cégadatok szerint tavaly 2,595 milliárd forint nettó árbevétel mellett 1,001 milliárd forint adózott eredmény ért el, míg egy évvel korábban 2,923 milliárdos bevételt és 657 millió forint profitot szerzett.

Helyi hírekHC Linear Kft.Pécsközlekedés