2024.05.08, Szerda
Feltárulnak a Zsolnay Mauzóleum titkai
Fotó: Zsolnay Negyed

Feltárulnak a Zsolnay Mauzóleum titkai

Forrás: zsolnaynegyed.hu

2024.04.27. 08:05

A pécsi szerző, P. Horváth Tamás kalauzolásával több időpontban tematikus sétán vehetnek részt, ahol számtalan érdekességet tudhatnak meg a mauzóleumról.

Mi történt a Ledinán? Honnan süt a nap? Hány oroszlán látható és miért annyi? Szabadkőműves vagy katolikus? Eozin vagy pirogránit? Sikorszky vagy Mattyasovszky? Az épület és környéke számtalan kérdést vet fel melyek közül néhányra most választ kap a látogató.

 


A pécsi szerző, P. Horváth Tamás évekig kutatott a levéltárakban és a pécsi könyvtár helytörténeti osztályán, mire elkészült a Zsolnay trilógiával. Először a Tündérváros című kötet jelent meg, mely Zsolnay Miklós életének eseményein alapul. Ezt követte az Öt torony melyben a Szerb megszállástól gyár államosításáig követhetjük a történetet.  Legvégül készült el, A Zsolnay című regény melyből Vilmos mester életébe és műveinek születésébe tekinthetünk be - olvasható a program ajánlója a zsolnaynegyed.hu-n.
A túrák időpontjai: 

  • 2024.04.27. 14:30
  • 2024.05.04. 14:30
  • 2024.05.11. 14:30

A csoportok maximális létszáma 35 fő.

A részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges, de kéri, hogy a biztos részvétel érdekében előre váltsák meg jegyeiket Infopontokon vagy a jegymester.hu oldalon.

Helyi hírekPécsP. Horváth TamásZsolnay trilógiaZsolnay Miklós