2024.06.26, Szerda
Mecsek Rallye - Nagy csata várható az ikonikus Pécs környéki pályákon
Fotó: Mecsek Rallye / Facebook

Mecsek Rallye - Nagy csata várható az ikonikus Pécs környéki pályákon

MTI

2024.06.15. 10:00

Erős mezőny gyűlik össze az élvonalban a HUMDA országos ralibajnokság idei harmadik fordulóján, a pénteken és szombaton sorra kerülő 57. Mecsek-ralin, melyen nagy csata várható a bajnoki pontokért a Pécs környéki pályákon.

Az idénynyitó Veszprém-rali, valamint a három héttel ezelőtt megrendezett diósgyőri futam után a Turán Frigyes, Zsiros Gábor páros áll a bajnoki összetett élén a Volkswagen Polo GTI R5-tel. A Shell Helix Ultra csapatának párosa többször nyert már a Mecsekben, a célja pedig most az, hogy megőrizze az éllovas pozíciót.

"Mondhatjuk, hogy az egész pályafutásomat végigkíséri ez az ikonikus helyszín, beleértve a pályaautós időszakomat is. Bajnoki éllovasként az első pozícióból fogunk indulni a gyorsaságikon, ezért az első körökben a felhordás szempontjából talán egy kicsit könnyebb dolgunk lesz" - nyilatkozta csapatának közleményében Turán, aki hozzátette, annak ismerős helyszínen versenyeznek, de a szakaszok "tempósak, technikásak, és a mezőny is erős".

"Célunk, hogy megőrizzük a bajnokságban a vezető helyünket, és egy győzelemmel még tovább növeljük a pontjaink számát" - jelentette ki.

A Diósgyőr-ralin pályafutása első abszolút futamgyőzelmét elérő Német Gábor azzal a sikerrel a bajnokságban feljött második helyre, most viszont egészen más versenyre számít, mint amilyen a miskolci viadal volt.

"Nekünk az volt a hazai futamunk, most mások versenyezhetnek otthon, a pályák pedig ugyan alapvetően tetszenek, de nyilván kevesebb tapasztalatom van rajtuk, mint a Miskolc környéki utakon. Az is világos, hogy a kategóriánk még erősebbnek ígérkezik, mint legutóbb, még több az igazán gyors páros, úgyhogy nagyon sokan célozhatják meg a dobogós helyezéseket" - fogalmazott.

Német hozzátette, mivel a Pécs környéki verseny másfeles szorzóval számít bele az összetettbe, nagyon fontos lesz a bajnokság alakulása szempontjából, hogy ki milyen eredményt ér el ezen a viadalon.

A Diósgyőr-ralin harmadikként záró Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt kettős ezúttal is a dobogót célozza meg, a pilóta szerint pedig ehhez a pénteki első napon kell majd igazán jól szerepelniük.

"A pécsi pályákat, ha lehet, még jobban szeretjük, mint az ózdiakat. Ismerjük őket, szinte már minden irányból mentünk rajtuk, bár mindig van olyan a programban, ami már régen volt, vagy mi pont nem voltunk rajta, de itt mindig jó versenyek vannak, azt reméljük, most is az lesz" - mondta Velenczei.

Az ORB1, azaz az első osztály mezőnyében ott lesz még többek között a négyszeres abszolút magyar bajnok Hadik András, az Európa-bajnokság (ERC) versenyein is induló Csomós Miklós, valamint a világbajnoki technikával, a Citroen C3 WRC-vel rajthoz álló Bútor Róbert.

A mezőnyre két nap alatt 12 gyorsasági szakasz és csaknem 155 versenykilométer vár. Rajt pénteken 15.15 órakor.

Helyi hírekMecsek RallyeMecsek-raliPécs