2024.09.08, Vasárnap
Női kosárlabda - Megérkeztek az új igazolások, teljessé vált az NKA Universitas Pécs kerete
Fotó: nkapecswomen.hu és unsplash.com

Női kosárlabda - Megérkeztek az új igazolások, teljessé vált az NKA Universitas Pécs kerete

MTI

2024.07.15. 09:50

Magyar válogatott és olasz topcsapatok játékosai érkeztek a csapathoz.

A válogatott irányító Studer Ágnes, valamint két légiós - Julia Reisingerova és Alexa Held - érkezésével vált teljessé a női kosárlabda NB I-ben és az Európa Kupában is szereplő NKA Universitas Pécs kosárlabdacsapatának kerete - közölte a klub az MTI-vel. 

 


A következő szezonra Djokics Zseljko irányításával készülő klub közleményében azt írták: egy alacsony átlagéletkorú kerettel, tapasztalt és sikeréhes fiatal játékosok optimális elegyével, roppant motiváltan vág neki a csapat az új idénynek, amelyben a korábbi közlés szerint az Euroliga-szereplés kiharcolása lesz a cél.
 

A válogatott irányítója is Pécsett folytatja

A magyar válogatott irányítója, Studer Ágnes egy év külföldi kitérő után tér vissza Magyarországra. A 25 esztendős játékos az előző idényt a török Mersin együttesénél kezdte, majd januártól a francia Flammes Carolo-t erősítette. Studer a válogatott első számú irányítója, a nemzeti együttes pedig hamarosan megkezdi a felkészülést a világbajnoki előselejtezőre, amelyre augusztus 19. és 25. között Ruandában kerül sor - közölték.

 

Tapasztalt játékosok érkeztek


Az érkező légiósok olasz topcsapatoktól érkeznek: a hátvéd poszton bevethető 24 esztendős, 178 cm magas Alexa Held bajnokságot nyert a Reyer Venezia együttesével, mielőtt Lengyelországban, Wroclawban játszott. A cseh Julia Reisingerova centerposzton erősíti majd a pécsieket: a 194 cm magas, 26 esztendős játékos az Euroligás Schio csapatától érkezik. Reisingerova Csehország válogatottjával szintén érintett lesz a vb előselejtezőiben augusztusban, mexikói helyszínnel.
 

Az utánpótlás számára is kerestek példaképeket

A közleményben Éles Pétert, a csapat sportszakmai igazgatóját idézve kiemelték: a leigazolt játékosok kiválasztásánál szempont volt, hogy az újonnan érkezők igazi példaképei lehessenek a Nemzeti Kosárlabda Akadémia fiatal tehetségeinek.

Djokics Zseljko közölte: nagy perspektívát lát a csapatban, amelyben 26 éves a legidősebb játékos.

A szakmai stábot másodedzőként a kosárlegenda Iványi Dalma és Kmézic-Vilipic Daliborka erősíti, míg Branislav Golubovic erőnléti edzőként dolgozik majd - sorolták a közleményben.

Helyi hírekPécsNKA Universitas Pécsnői kosárlabda