2024.03.28, Csütörtök

Bemutatjuk a Dunakanyar egyik sikertörténetét

pestpilis.hu

2018.02.08. 14:59

Hogyan lett egy archaikus szállodából közkedvelt konferenciaközpont? A lenyűgöző kilátású Silvanusban orvosok, bankárok, önkormányzati és céges vezetők is visszatérő vendégeknek számítanak.

A visegrádi Silvanus Hotelt az 1971-es vadászati világkiállítás alkalmából adták át. Az elkészültekor kifejezetten modernnek számító szállodát a kor szokásainak megfelelően a 80-as években nem megfelelően kezelték. A rendszerváltás után az új tulajdonosoknak így lehetőségük adódott rá, hogy a kitűnő környezeti adottságokkal bíró – a visegrádi vár mellett fekvő – szállodát folyamatos fejlesztésekkel mára 21. századi konferenciaközponttá alakítsák.

 

A Dunára és a visegrádi várra is jó a kilátás

 

 

A hegy tetején található, kiváló kilátású hotelben egy modern wellness-központot világít meg minden nap a természetes napfény, a szállodában gyakori konferenciák látogatói itt pihenhetik ki az események fáradalmait. A hotel Piano termében két kandalló mellett tarthatnak előadásokat a rendezvények szervezői akár egyszerre 70 vendég számára. A Silvanus összesen hat rendezvény- és előadóteremmel várja a látogatókat, melyek között néhány tetszés szerint összenyitható, illetve szekciótermekké szeparálható. Legnagyobb konferenciaterme 240 fő befogadására alkalmas.

 

 

Számos szakmai szervezet konferenciája törzsvendég a hotelben

Ezekkel az adottságokkal nem meglepő, hogy a Dunakanyar ikonikus hotelje lett Közép-Magyarország legismertebb és egyben leginkább frekventált konferenciaközpontja - azok számára mindenképpen, akik el akarják kerülni a fővárosi háttérzajt és valóban saját térben rendeznék meg eseményeiket.

 

 

A Hotel Silvanus-ba évről évre visszatérő szervezetek – és konferenciák – listája tekintélyes méretű. Országos orvosi találkozók, gyógyszergyárak konferenciái mellett a bankszektor döntéshozói és vezető mezőgazdasági vállalatok is itt tartják találkozóikat, továbbképzéseiket.

 

A kikapcsolódásra is nagy hangsúlyt fektetnek

A régi Római Birodalom határán fekvő Silvanus – melynek neve latinul erdőt jelent – igazi lakomákat is szervez. Ezek közül csak az egyik a római hagyományokat felelevenítő tógaparti, melynek során a résztvevők az ókori római konyha fogásait élvezhetik valódi, korhű környezetben.

 

 

Visegrád Magyarország fővárosa is volt Mátyás király idejében – ennek megfelelően a konferenciákban megfáradt vendégek reneszánsz esten is részt vehetnek. Emellett a szálloda számos programot kínál még rendezvényeit látogatóknak: többek között pálinka- és borkóstolót, illetve grillpartit is rendeznek. A szálloda közvetlen környezete tökéletesen alkalmas továbbá különböző csapatépítő programok lebonyolítására, melyből széles kínálatot biztosít vendégei részére.

 

 

A wellness mellett egyéb sportolási lehetőségeket is kínáló hotel közvetlenül a Pilisi Parkerdőben fekszik, számos túraútvonallal és turisztikai látványossággal várva azokat, akik az egészségüket fontosnak tartják.

Galéria

KirakatkonferenciaDunakanyarVisegrádPilisi Parkerdőszállodawellness