2024.03.29, Péntek

Körbefutják a Balatont a pécsi gyermekklinika orvosai

mti

2017.05.12. 17:03

Adománygyűjtési akciójuk népszerűsítése érdekében tizenkét fős futócsapatot indítanak az idei, május 20-án tartandó Ultrabalaton futóversenyen a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának gyógyító szakemberei.

A kezdeményezést bemutató, Pécsett rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón Mosdósi Bernadett gyermekgyógyász, egyetemi tanársegéd elmondta: a kórház Életmentő-Gyermekintenzív Alapítványa számára befolyt adományokból vénaszkenner és egyéb olyan orvosi eszközök beszerzését kívánják finanszírozni, amelyeket "a mai egészségügy nem tud biztosítani".     

A gyermekklinika Pediatrics nevű futócsapatának tagja a márciusban indult adománygyűjtésről felidézte: eddig több mint ötven támogatás érkezett magánszemélyektől és cégektől, a befolyt összeg egymillió forint felett jár.     

Mosdósi Bernadett utalt rá, hogy a betegek kíméletes kezelését lehetővé tevő vénaszkennerek legmodernebb változata hárommillió forintba kerül, azonban ennél olcsóbban is beszerezhető ilyen készülék.     

Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere a kezdeményezés résztvevőit méltatva úgy fogalmazott: "olyan orvosokról van szó, akik egyébként is a nehezebb utat választották, amikor a külföldi munkavégzés helyett azt vállalták, hogy a mi gyermekeinket gyógyítják".     

A kezdeményezés védnöki tisztségét is betöltő Őri László jelezte: az adománygyűjtést százezer forinttal támogatta. Egyúttal arra biztatta elsősorban a baranyai megyeszékhely polgárait és vállalkozásait, hogy "ennek a csapatnak és összefogásnak néhány kilométer jelképes örökbefogadásával legyenek részesei".     

Mosdósi Bernadett az MTI érdeklődésére közölte: a futócsapat tizenkét tagjának 220 kilométert kell futva teljesítenie, egyenként 16 és 25 kilométer közötti távok jutnak a csapattagoknak. 


Forrás: mti

PécsKitekintőegészségügyjótékonyságsportBalaton