2024.10.18, Péntek
Hétvégén látogassa meg a varázslatos Égervölgyi-tavat
pixabay.com

Hétvégén látogassa meg a varázslatos Égervölgyi-tavat

aktivkalandor.hu

2024.10.18. 08:00

Rövid, mintegy 10 kilométeres sétával juthatunk mesebeli környezetbe, a 2,5 órás túra végén pedig falatozhatunk is egy jóízűt. Hétvégén látogassa meg a Nyugat-Mecsek gyöngyszemeit.

Égervölgyből, Teca Mama Kisvendéglőjétől indulva menj le az Égervölgyi-tóhoz, amely egy elárasztott elvarázsolt völgy - ajánlja az aktivkalandor.hu. A tó mellett tűzrakóhelyek sorakoznak. Az égerfák által kísért patak mentén haladj északi irányba a Farkas-forrást érintve a Szuadó-tetőig. Innen Rockenbauer Pál nyomában haladva eléred a Kelta földvár megmaradt sáncait, majd a Pálos kolostor romjaihoz érsz. A hegytetőn ülő, szépen megmaradt romok azért érdekesek, mert építőkövei nem csak évszázadok viharos emberi történelméről mesélnek, hanem a Nyugat-Mecseket felépítő kőzetek évszázmillióiról is. Itt érdemes a pihenőhelyen szusszannod egyet, tűzrakóhelyek és egy szép kis rét hív sütögetésre és játékra.

Pécs nyugati városrészében található a Magyarürögi út, innen Orfű felé haladva több tábla jelzi a Teca-Mama Kisvendéglőt. Helyi járattal is könnyen elérhető, a 23-as vagy a 24-es buszról Égervölgy megállóban kell leszállni.

KitekintőkirándulásMecsekerdő