2024.03.28, Csütörtök

Prémium boraival mutatkozik be Villány a VinCE Wine Show-n

mti

2017.03.06. 16:52

2017. március 17. és 19. között tizennyolc neves villányi pincészet - köztük Gere Attila, Bock József, illetve Tiffán Ede és Zsolt borászata mutatja be prémium borait a budapesti Corinthia Hotelben megrendezésre kerülő VinCE Budapest Wine Show-n.

Pataki Kinga kiemelte: a résztvevők a borvidék zászlósborát jelentő tizenöt Villányi Franc-tételt és további tizenöt egyéb jellemző villányi szőlőfajtákból, illetve azok házasításából készült prémium borokat kóstolhatnak a rendezvényen.

Mint hangsúlyozta, a villányi borok magas minőségét a több mint tíz éves eredetvédelmi rendszer garantálja.

A Villányi Franc-ról úgy vélekedett: a cabernet franc "természetes otthonra lelt Villányban, évről évre növekszik ismertsége és elismertsége, s jelenleg már méltó vetélytársa a francia Loire-menti és az európai cabernet franc boroknak". 

Kitért arra is, hogy csúcsházasítások, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos, portugieser, valamint egy prémium chardonnay reprezentálják majd a borvidéket a rendezvényen, amelyre idén "borász fogadóórákkal" is készülnek.

Minden páratlan órában más-más pincészet képviselője mutatja be borait - részletezte.

Az eseményen mások mellett Gere Attila, Bock József, illetve Tiffán Ede és Zsolt borászata, a Vylyan, a Csányi, a Mokos Családi Pincészet, valamint a Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok, a Jackfall Bormanufaktúra, és a Janus Borház képviselteti magát.

Kultúra2017borászatvillányi pincészetVinCE Budapest Wine Showprémium borok