2024.04.17, Szerda

Émile Ajar kultikus regényét viszi színre a Pécsi Harmadik Színház

mti

2017.04.13. 16:41

Émile Ajar Előttem az élet című, 1975-ben megjelent kultikus regényét viszi színre a Pécsi Harmadik Színház (PHSZ) Vincze János rendezésében - közölte a teátrum kedden az MTI-vel.

A stúdiószínházi változat bemutató előadását április 20-án tartják; a publikum Füsti Molnár Évát, Tatai Gergőt, Götz Attilát és Bánky Gábort láthatja a színpadon - írták közleményükben.

Mint kiemelték: a színház egyik legizgalmasabb vállalkozásának ígérkezik a kalandos sorsú, litván származású francia író regényadaptációjának színpadra állítása.

A történet főszereplője, a tizenegy éves Momo meséli el a hajdani örömlány, Rosa mama, a transzvesztita Lola asszony és az eltűntnek hitt, börtönviselt arab apa sorsát - ismertették "a világszerte népszerűvé vált, Magyarországon is mindmáig elevenen ható" mű cselekményét.

A kisfiú - folytatták - üde gyermeki éleslátással, koravén bölcsességgel és megdöbbentően ártatlan obszcenitással beszél az őt körülvevő világról, súlyos erkölcsi kérdésekről, szeretetről, barátságról, szerelemről, társadalomról és politikáról.

A PHSZ kitért rá, hogy az előadás plakátját Pinczehelyi Sándor Munkácsy-díjas grafikus, festő tervezte.
 

Forrás: MTI

PécsKultúraszínházPécsi Harmadik Színházkultikus regény