2024.03.28, Csütörtök

Két nap alatt közel száz produkció lesz a Pécsi Egyetemi Napokon

mti

2017.04.05. 13:15

2017. április 28. és 30. között többségében könnyűzenei produkciók várhatóak a Pécsi Egyetemi Napokon. A kétnapos rendezvényt az idén alapításának 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem (PTE) jubileumi évének legnagyobb rendezvényének szánnak a szervezők.

Gellai Gergő főszervező a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben megrendezendő esemény keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: mindhárom fesztiválnap fő fellépője - a 30Y, a Halott Pénz és a Punnany Massif is - pécsi csapat, amelyeken kívül még több mint 25 városi zenekar áll színpadra.

A 90 millió forintos költségvetésű rendezvényen mások mellett fellép Jonas Blue, illetve Krafty Kuts az Egyesült Királyságból, valamint a Brains, a Vad Fruttik, Szabó Balázs Bandája és a Wellhello. 

Bódis József rektor jelezte, hogy a fesztivált az idén alapításának 650. évfordulóját ünneplő egyetem jubileumának jegyében rendezik meg. A zene közösségformáló erejét kiemelve arra is kitért, hogy a baranyai megyeszékhely különösen termékeny mindenfajta zenei produkció tekintetében.

A Halott Pénz zenekarvezetője, Marsalkó Dávid hangsúlyozta: a szervezők odafigyelnek a pécsi zenei életre, és hogy az ennyire erős, az a kifutási lehetőségeknek és a közönségnek is köszönhető.

Takács Gyula, a PTE egyetemi hallgatói önkormányzatának elnöke beszámolt arról, hogy a PEN nulladik napján rendezik meg a PTE Hangja elnevezésű eseményt, amelyre 48 - köztük 9 külföldi - hallgató jelentkezett, hogy bemutassa előadóművészi tehetségét.

Az eseményen kiosztott írásos összegzés szerint a 20 ezer négyzetméteres fesztiválterület öt zenei és közéleti helyszínére mintegy 20 ezer résztvevőt várnak. 

További részletek a facebook.com/pecsiegyeteminapok oldalon találhatóak.

 

Forrás: MTI

PécsKultúra2017fesztiválJubileum 650Pécsi Egyetemi Napok