2024.06.15, Szombat

Ígéretes muzsikusnövendékek a Kodály Központ színpadán

mti

2017.05.24. 18:39

2017. június 7-én hét ígéretes muzsikusnövendék lép színpadra szólistaként a pécsi Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) Mesterek és tanítványaik elnevezésű tehetségtámogató programjának keretében.

A kiemelkedően tehetséges fiataloknak bemutatkozására lehetőséget biztosító sorozat keretében láthatta a közönség első alkalommal szólista szerepben Boros Misit a Kodály Központ színpadán - idézték fel a közleményben, amely kiemelte: azóta is egyre több tehetség felfedezését és reflektorfénybe kerülését segíti elő a program.

Az együttes azt írta: az április végi meghallgatáson Pécs, Komló és Mohács mellett Kaposvárról, Zalaegerszegről és Hévízről összesen 19 muzsikusnövendék érkezett, hogy részt vehessen a nem mindennapi megmérettetésen.

Közülük - hívták fel a figyelmet - heten kerültek be a programba; a felkészülést követően június 7-én, 19 órakor adhatják első koncertjüket a Kodály Központban.

A hangversenyen a 10 éves Bagi Flórát (furulya), a 13 éves Drahos Botondot (harsona, euphonium) a 16 éves Nagy Zoltán Ferencet (klarinét), a 15 éves Szentkirályi Boldizsárt (szaxofon), a vele egyidős Forgó Boglárkát (gordonka) és Horváth Apor Boldizsárt (zongora) és az ugyancsak pianista, 13 éves Remenyik Balázst hallhatja majd a közönség.
 

Forrás: mti

PécsKultúraKodály KözpontPannon FilharmonikusokMesterek és tanítványaiktehetségtámogató program