2024.06.25, Kedd

Élőben közvetítik a pécsi Bartók Béla Férfikar szombati produkcióját

mti

2017.07.20. 16:24

A közmédia M5 csatornája élőben sugározza szombaton az Eurovíziós Kórusversenyt, amelyen Magyarországot a pécsi Bartók Béla Férfikar képviseli.

Az év énekkara 2017 - Az Eurovízió kórusversenye című produkció 20 órakor kezdődik, előtte 19.45-től felvezető műsorban ismerkedhetnek meg a nézők a magyar kórussal. A műsorvezető Bolla Milán lesz. 

A kórusversenyt első alkalommal rendezi meg az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU), amely még 2017 februárjában jelentette be a kórusoknak szóló megmérettetés elindítását.

Az első Eurovíziós Kórusversenyen kilenc ország indul: a magyar férfikar mellett osztrák, észt, lett, belga, német, szlovén, dán és walesi kórus produkcióját értékeli a három tagú szakmai zsűri, amelynek Elina Garanca lett szoprán; John Rutter angol zeneszerző, karmester és Nicolas Fink svájci kórusvezető, bariton a tagja.

A korábban már számos nemzetközi díjjal elismert Bartók Béla Férfikar egy Kodály-művel, a Karádi nótákkal áll színpadra Rigában.

Lakner Tamás, a kórus vezetője korábban elmondta: a szervezők kérése az volt, hogy hat perces és a nemzeti sajátosságokat tükröző művet adjanak elő. Hozzátette, hogy a Karádi nótákkal már több sikert arattak külföldön és ez egy olyan mű, amelyben nagyon sokféle karakter jelenik meg a drámától a mulatozásig.

A Bartók Béla Férfikarral vették lemezre 2010-ben a Kodály-összkiadás részeként Kodály Zoltán összes férfikari művét.

 

Forrás: mti

PécsKultúraEurovíziós KórusversenyBartók Béla FérfikarAz év énekkara 2017