2024.02.28, Szerda

Izraeli turnéra indult a Pécsi Balett

mti

2017.08.03. 12:18

2017. augusztus 3. és 11. között az idén a Pécsi Nemzeti Színházból (PNSZ) kivált Pécsi Balett Izrael öt jelentős városában vendégszerepel majd.

A közlemény szerint az Pécsi Balett történetének 56 éve alatt eddig 28 országban szerepelt, Izraelben most turnéznak először a harmincadik jubileumi Karmiel Fesztivál meghívására. Azt írták: turné keretében a közel-keleti ország öt jelentős városában -  Haifában, Herzliában, Risón Lecijónban, Karmielben és Tel-Avivban - mutatják be a Carment.     

Vincze Balázs, a társulat igazgatója a közleményben az táncegyüttes önállósodásáról kiemelte: annak köszönhetően a Pécsi Balett "szabadon teljesítheti misszióját". "Utazhatunk, a tánc univerzális nyelvén képviselhetjük városunk és hazánk kultúráját, művészetét itthon és a nagyvilágban" - fogalmazott.     

Az együttes arra is kitért, hogy a társulat őszi turnéja során a teljes októbert Mexikóban tölti. Új bemutatójuk, A makrancos hölgy szeptember 15-én a tizenegyedik Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó nyitó előadása lesz. A Shakespeare-komédia táncszínházi változatát a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukcióban hozzák létre.

 

Forrás: mti

KultúraturnéPécsi BalettIzraelvendégszerepléstáncművészet