2024.04.17, Szerda

Átadták a Pannon Filharmonikusok Lickl-díját

MTI

2017.12.08. 16:28

Átadták a Pannon Filharmonikusok (PFZ) alapította Lickl-díjat civil, muzsikus és menedzsment kategóriában.

 A 2017-es év civil Lickl-díjasa Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, aki a Pannon Filharmonikusok szakmai munkáját, kitartását és alaposságát megbecsülve támogatja a zenekart, az ország vidéki kulturális produktumaiból kiemelkedő, a fővárosi kulturális kínálatban nemzetközi mércével mérve is helytálló teljesítménynek ismeri el az együttes munkáját.

A 2017-es év muzsikus Lickl-díját Sturcz László oboa szólamvezető érdemelte ki, aki meghatározó szereplője volt a zenekar 2003-as megújulásának, elköteleződésével az elmúlt évtizedben a zenekar közösségének egyik motorja volt.

Menedzsment kategóriában a 2017-es év Lickl-díját Graf Orsolya marketing- és kommunikációs vezető kapta, aki egyensúlyban tartva a zenekar minőségi tartalmait és megjelenéseit, mindennapi munkájával hozzájárul ahhoz, hogy a széles közönség számára megérthető kreatív kommunikációs üzenetté formálja a Pannon Filharmonikusok művészeti programját.

A Pannon Filharmonikusok 2016. december 9-én, a zenekar fennállásának 205. évfordulójának emlékére, a Kodály Központba történő beköltözésének emléknapján hozta létre a díjat, a zenekar egykori alapítójáról, Lickl Györgyről elnevezve. Folytatva a tavaly megkezdett hagyományt idén is zártkörű adventi társulati ülésen derült fény arra, kik vehetik át a díjat.

KultúraPannon FilharmonikusokdíjátadásLickl-díj