2024.04.18, Csütörtök

A Pécsi Horvát Színházban mutatja be új előadását a Pécsi Balett

MTI

2018.05.04. 15:00

A megújult Pécsi Horvát Színházban tartja Diamonds című, új előadásának bemutatóját a Pécsi Balett május 10-én.

A Földi Béla Footsteps és Leo Mujic Diamonds című koreográfiájából álló produkció az embert ősidők óta foglalkoztató témákat érint: az érzelmek játékait, avagy játszmáit, a társadalmi ranglétrán elfoglalt helyünket, nő és férfi egymásra utaltságát, a gyémántban rejlő megfoghatatlan, mégis rabul ejtő vonzerőt - áll a társulatnak az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

A Pécsi Balett az ügyvezetőjét, Uhrik Teodóra Kossuth-díjas táncművészt idézve azt írta, hogy az előadásban "az alkotóerőre, a táncművészet fenségére helyeződött a hangsúly", és főszerepet kapott a táncosok egyénisége.

"Mi mással vethető össze a táncos, ha nem a gyémánttal? A gyakorlás és az előadás oly elszántságot, kitartást kíván, mely csak a gyémánt páratlan keménységéhez hasonlítható" - mutatott rá az ügyvezető.

A Diamonds a május 10-iki bemutatót követően május 17-én Budapesten, a Várkert Bazárban, a Nemzeti Táncszínház szervezésében, május 19-én pedig ismét a rekonstrukcióját és bővítését követően idén áprilisban átadott pécsi teátrumban lesz látható.

PécsKultúraPécsi BalettPécsi Horvát Színház