2024.03.28, Csütörtök

Múzeumok éjszakája - Emmi: egyre népszerűbb a rendezvény

MTI

2018.06.24. 17:01

Jelentősen nőtt az érdeklődés a Múzeumok éjszakája rendezvényei iránt, az online jegyeladások száma például negyedével emelkedett a múlt évhez képest - tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap reggel az MTI-vel abban a nyílt levélben, amelyben a tárca két államtitkára elismerését fejezi ki a múzeumi dolgozóknak.

"Gratulálok és elismerésemet fejezem ki a Múzeumok éjszakája rendezvényhez csatlakozott 420 intézmény minden munkatársának, aki az esemény több mint 2200 programját kitalálta, megszervezte, és - jóval a szokásos munkaidőn túl - lebonyolította" - olvasható a Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár által jegyzett levélben.

Mint írják, elsősorban a múzeumi dolgozóknak köszönhető, hogy idén jelentősen nőtt az érdeklődés az országos nagyrendezvény iránt: az esemény honlapjának látogatottsága mintegy 35 százalékkal, a mobilalkalmazások letöltése és az online jegyeladások száma pedig 25 százalékkal nőtt a tavalyi számokhoz képest.

Bár a részletes látogatottsági adatok összesítése csak néhány nap múlva várható, az már most látszik, hogy minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés "hazánk legnépszerűbb kulturális fesztiválja iránt" - áll a levélben.

Novák Katalin külön megköszönte a közgyűjteményi dolgozóknak, amiért a családok évéhez kapcsolódva lehetővé tették a programsorozaton "a családok közös, élményszerű ismeretszerzését".

KultúraMúzeumok Éjszakája