2024.03.28, Csütörtök
Tizenhét állomásos turnéra indult Boros Misi
filharmonia.hu

Tizenhét állomásos turnéra indult Boros Misi

MTI

2020.01.15. 19:47

Első országos turnéján vesz részt Boros Misi, a tehetségkutatóból ismert zongorista műsora 17 városban hangzik el a Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében.

Boros Misi februárban Kaposváron és Szegeden lép fel - mondta el Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető

A turné az ajkai és martfűi koncertekkel kezdődött, ezt követően Győrben, Debrecenben, Szombathelyen Egerben, Nyíregyházán, Szekszárdon, Tatabányán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Miskolcon, Békéscsabán, Pécsett és Budapesten hallhatja a közönség a műsort.

A koncerteken Liszt, Chopin, Schubert és Debussy művei szólalnak meg.

Szamosi Szabolcs kiemelte, hogy a Filharmónia Magyarország számára a tehetséggondozás mindig fontos volt és lesz a jövőben is.

Peller Mariann, a Virtuózok alapítója felidézte: Boros Misivel két évvel ezelőtt kezdett el szakmailag foglalkozni Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, akinek az volt a véleménye, hogy ebben az időszakban nem szabad a fellépésekre koncentrálni, hanem repertoárt kell építeni.

Beigazolódott, hogy amit a tanárok javasolnak, meg kell fogadni - mutatott rá Peller Mariann, hozzátéve: most már ismét lehet előre haladni, s ez a magyarországi turné a fiatal zongorista zenei életének egyik legszebb szakasza lehet.

Bogányi Gergely zongoraművész, Boros Misi mentora elmondta: a repertoárt úgy állították össze, hogy segítse a fejlődést, hiszen nagyon fontosnak tartja a széleskörű látásmódot. Boros Misi egyébként arra törekszik, hogy minél több típusú értékes zenét játsszon, ismerjen - hangsúlyozta, kiemelve: Boros Misi minden szempontból alkalmas arra, hogy világklasszis legyen, csodagyerekből csodafelnőtté váljon.
A szólókoncertek három egységből állnak majd, az egyikben Liszt Ferenc művei, a másodikban Chopin, a harmadikban Schubert és Debussy művei szólalnak meg - mondta el az idén 17 éves Boros Misi.

A turné állomásairól a www.filharmonia.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.
 

KultúraturnéFilharmónia MagyarországvirtuózokBoros Misi