2024.04.24, Szerda
A bécsi Musikvereinban ad hangversenysorozatot a Pannon Filharmonikusok
Illusztráció: pixabay.com

A bécsi Musikvereinban ad hangversenysorozatot a Pannon Filharmonikusok

MTI

2021.10.31. 08:21

A Bogányi Tibor vezető karmester által dirigált koncerteken magyar vendégművészek lépnek fel, a műsoron magyar és finn művek is szerepelnek.

Október végétől 2023 júniusáig hat alkalommal léphet fel a bécsi Musikverein nagytermében a Musik der Meister sorozatban a Pannon Filharmonikusok zenekar.

A Bogányi Tibor vezető karmester által dirigált koncerteken magyar vendégművészek lépnek fel, a műsoron magyar és finn művek is szerepelnek - közölte az együttes az MTI-vel.     

A sorozat első, vasárnapi koncertjén Wolfgang Amadeus Mozart Szabadkőműves gyászzenéje, Richard Strauss Négy utolsó éneke, a finn Jean Sibelius VII. szimfóniája, végül pedig az idén 210 éves magyar származású zeneszerző, Liszt Ferenc Les Préludes című műve hangzik el.     

A pécsi Kodály Központ rezidens zenekara az elmúlt években számos rangos európai koncertteremben fellépett már Zürichtől a bécsi Konzarthauson át Berlinig. Az októberi fellépést a 2021/2022-as évad májusában újabb koncert követi, amelyen Bogányi Tibor vezető karmester és Várdai István csellóművész is színpadra lép.

KultúraPannon FilharmonikusokkoncertBécs