2024.05.05, Vasárnap
  Sikerprodukciójának kulisszái mögé enged betekintést a Pécsi Nemzeti Színház
Fotó és videó: pnsz.hu

Sikerprodukciójának kulisszái mögé enged betekintést a Pécsi Nemzeti Színház

Forrás: pnsz.hu

2024.01.29. 08:00

A Nyolc nő bűnügyi komédiát nagy sikerrel játsszák a pécsi színházban.

Videón mutatja meg a színház a Nyolc nő című előadásának plakátfotózását és azt is, hogyan készültek el a darab díszletei. Bepillanthatnak a sikerprodukció próbáira is. 

 

 

Bűnügyi komédia a filmvászon után a színpadon is

A fergeteges komédia, izgalmas nyomozás, egyszerre nyolc fantasztikus színésznő jutalomjátéka! Sokaknak emlékezetes moziélmény a kiváló és sokoldalú francia rendező, François Ozon 2002-es filmje, a Robert Thomas színdarabjának feldolgozásaként készült 8 nő. Leginkább annak köszönhetően, hogy a francia film olyan legendás színésznőket és fiatal tehetségeket vonultatott fel, mint Catherine Deneuve, Fanny Ardant, Danielle Darrieux, Isabelle Huppert, illetve Virginie Ledoyen, Emmanuelle Béart vagy Ludivine Sagnier.

A Pécsi Nemzeti Színház is szuper 8-as szereposztásban tűzi műsorára az eredeti színdarabot, mely egy vérbeli bűnügyi komédia lesz Vidákovics Szláven rendezésében – olvasható a színház honlapján.

A fantasztikus nyolcas

Minden korosztály megtalálja kedvenceit a színpadon, hiszen játszik: Vári Éva, Uhrik Teodóra, Stubendek Katalin, Vlasits Barbara, Kovács Panka, Füsti Molnár Éva, Darabont Mikold és Foki Veronika. Egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló lányuk hazatérését várja.

A békés idillt hamarosan egy hatalmas sikoly, majd megannyi megválaszolásra váró, kínos kérdés töri meg, ugyanis a ház urát holtan találják szobájában, késsel a hátában. Innentől, a zord időjárási körülmények miatt a házban rekedt nyolc nő mit tehet? Elkezdenek nyomozni, de a nyomozás során kiderül, hogy mindenki hunyó valamiben. Hazudik mindenki, a szálak kuszálódnak, csak egy valami biztos: a gyilkos köztük van. A színdarabot Magyarországon a Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.

KultúraPécsPécsi Nemzeti SzínházNyolc nővideókulissza