2024.09.19, Csütörtök
Nemzetközi énekegyüttesek és tánccsoportok az Bordalfesztiválon
Fotó: az esemény facebook oldala

Nemzetközi énekegyüttesek és tánccsoportok az Bordalfesztiválon

MTI

2024.09.16. 09:30

Négy ország énekegyüttese, több néptánccsoport és zenekar, valamint Berecz András népi énekes is fellép a Pécsen és Villányban zajló 28. Európai Bordalfesztiválon szeptember 20. és 22. között.

A szervezők MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a 13. Villányi prémium bormustrával és a második alkalommal zajló Bordalnok énekversennyel kiegészülő rendezvényen a házigazda Bartók Béla Férfikar mellett olasz, szlovén, osztrák énekegyüttesek lépnek fel. Az érdeklődők a Pécsi Szimfonietta, a Zengő Együttes, a Misina Néptáncegyüttes, a Somogy Zenekar és a Pécsi Ércbányász Koncertfúvószenekar műsorait is meghallgathatják. A fesztivál sztárvendége pedig Berecz András Kossuth-díjas népi énekes, mesemondó és Bognár Szabolcs baritonénekes lesz.

 

 

A nyitónapon a villányi borvidék a vendéglátó

A fesztivál első napján a villányi borvidék fogadja a fellépőket: először a villányi pincesoron a vonulnak fel a fesztivál együttesei, a résztvevők pedig később pincekoncerteket tartanak. Másnap gálakoncerten hallhatja a pécsi közönség a résztvevő együtteseket a Kodály Központban, amelyet a Pécsi Szimfonietta, a Bartók Béla Férfikar és az egyesített férfikarok, valamint Berecz András műsora követ. A gálakoncertet megelőzően tartják meg a 13. Villányi prémium bormustrát a Kodály Központ aulájában: idén tíz nagynevű villányi pincészet prezentálja termékeit.

 

 

Szüreti felvonulás is lesz borkóstolókkal

A fesztivál zárónapjának délelőttjén a villányi borvidék településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren a Bor és Dal Ünnepén, a hagyományos szüreti felvonulással, borkóstolással, bordalokkal és -táncokkal zárják a programsorozatot. A rendezvényről további részletek és a jegyinformációk a www.winesongfestival.hu oldalon érhetőek el.

Kultúravillányi borvidékEurópai Bordalfesztiválborkóstolószüreti felvonulás