2024.09.17, Kedd
Összeállt az idei Pécsi Napok programja
Fotók: pecsinapokfesztival.hu /Archív

Összeállt az idei Pécsi Napok programja

MTI

2024.09.09. 08:55

A Wellhello, a Honeybeast és a Brains koncertjein vehetnek részt és - egyebek mellett - borászatok, gasztro és kézműves kitelepülők portékái közül is válogathatnak a Pécsi Napok látogatói szeptember 18. és 22. között.

Az idén több más kisebb fesztivállal is kiegészülő Pécsi Napokat szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a rendezvénysorozat szeptember 18-án kezdődik a külföldi egyetemistákat megcélzó International Cultural Day in Pécs (ICDIP) elnevezésű eseménnyel. Ennek keretében látható lesz a PTE Táncegyüttes, az Eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem műsora és a Lamine Sissoho - Afrikora Band, este pedig a Brains zenél.

 

Fotók: pecsinapokfesztival.hu /archív


Pécs testvérvárosa, Arad is reflektorfénybe kerül

A fesztitál második napján lesz Pécs testvérvárosa, Arad napja, amelynek részeként az aradi Lupus Dacus régizene együttes érkezik, majd este Omega emlékkoncert lesz az Asterix zenekarral. Pénteken egész nap a Tanuló Város Fesztivál programjai várják az érdeklődőket, köztük a Pannon Filharmonikusok, Frank Adél divatshow és Vizin táncház is, este pedig a Honeybeast lép színpadra a baranyai vármegyeszékhelyen. Szeptember 21-én a Dobro Dosli - Nemzetközi Horvát Fesztivál menettánca és forgataga vár mindenkit, továbbá a Határon Túli Magyarok Összművészeti Fesztiválja gálaműsora, este pedig a Welhello áll színpadra.
 


A zárónapon a 28. Európai Bordalfesztivál és 2. Bordalnok Énekverseny összművészeti programjai zajlanak a pécsi Széchenyi téren "a zenetörténet legszebb bordalaival".
A zárónap estjén a magyarországi roma folk egyik legrangosabb együttese, a Romengo koncertje hallható. Az ingenes rendezvényről további részletek a www.pecsinapokfesztival.hu oldalon olvashatók.

KultúraPécsPécsi Napok