2024.04.23, Kedd

526 kilométernyi utat újíthatnak fel Magyarországon uniós támogatással

mti

2018.05.09. 16:10

Most 20 kilométernyi út rekonstrukciójára kerül sor Tolnában EU-s forrásból, a Soltút és az Euroaszfalt már több szakaszon is átvette a munkaterületet.

Miután hétfőn bejelentették, hogy Nógrádban már öt helyen is elkezdődött a Magyar Közút Nzrt. útfelújítási programja, most arról számoltak be, hogy Tolna megyében is elindultak a munkálatok az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával.

Magyarország területén mintegy 526 kilométernyi út felújítása rajtolhat el a program forrásaiból az állami útfenntartó vállalat beruházásában - tájékoztatta a társaság szerdán az MTI-t.

Bence Szabolcs megyei igazgató közlése szerint összesen 20 kilométernyi mellékút rekonstrukciójára kerül sor a térségben. A beuházássorozat költsége mintegy 1,7 milliárd forint lesz, a fejlesztéseken a Soltút Kft. és az Euroaszfalt Kft. már meg is kezdték a munkát.

A dél-dunántúli megyében most 

  • a Pincehelyet Ozorával összekötő 6408-as út 8,9 kilométeres szakaszán,
  • a 6519-es út Jágónak és Kaposszekcső közötti 5,9 kilométerén,
  • illetve Bonyhád és Tolna egy-egy belterületi útvonalán is átvette a kivitelező a munkaterületet.

A felújítások várhatóan az év második felében érnek véget.

 

Szekszárd térségében is megújul az úthálózat

Ezzel együtt sor kerül a 6317-es út Sárszentlőrinc melletti és az 5601-es út szálkai 1-1 kilométeres szakaszának felújítására. Emellett az 51165-ös számú út bogyiszlói részének és a 6313-as út 190 méteres, Kölesd és Kistormás között elhelyezkedő szakaszának rekonstrukciója is megtörténik.

Becze Szabolcs elmondta: Tolna megyében hazai forrásból további harminc kilométer hosszan újítanak fel kétszámjegyű utakat. Ezen felül 1,2 milliárd forintos TOP-támogatással Szekszárd térségében 8,8 kilométer hosszan végeznek majd felújításokat.

Országos hírekszekszárdEuroAszfalt Kft.útfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.Soltút Kft.Bonyhád