2024.03.28, Csütörtök

Az ország szívében lehet igazán összekovácsolni egy csapatot

pestpilis.hu

2018.05.29. 13:49

A visegrádi vár közvetlen szomszédságában, a Dobogókőtől mindössze tíz kilométerre található Hotel Silvanus a hazai nagyvállalati csapatépítő programok egyik központja.

A modern vállalati kultúra alapvető része a csapatépítés, melynek során a különböző élettapasztalattal bíró emberek megtalálják, hogyan működhetnek együtt, hogyan segíthetik kibontakozni egymás képességeit.

Ezek a tréningek azonban akkor a leghatékonyabbak, ha egyben szórakoztatnak is, valamint természetes környezetben biztosítanak kikapcsolódást. Mindemellett a munka helyszínét, a várost maguk mögött hagyva az emberek könnyebben képesek új barátságokat kötni vagy jó kollegiális viszonyt kialakítani.

 

Bernát Benjámin/pestpilis.hu

 

Önfejlesztés történelmi környezetben, modern módszerekkel

A hatékony tréningek fent vázolt feltételeit képes maradéktalanul biztosítani az ország történelmében is fontos szerepet játszó Visegrádon található Hotel Silvanus****, ami messze földön híres az itt szervezett, kiváló csapatépítő tevékenységekről.

A sokak – és meglepően sok külföldi - által Magyarország szívcsakrájaként is ismert Pilisben a közösségi programokhoz Mátyás király fővárosa, Visegrád, valamint Európa legnagyobb folyója, a Duna adják a hátteret.

 

Hotel Silvanus

 

A túrákon összetartást és együttműködést lehet tanulni

Az összetartást erősítő csapatépítő programok során a résztvevők a túrázók szívének kedves Pilisben, GPS-szel felszerelt csoportokban oldanak meg logikai feladatokat az erdőben, összemérhetik fizikai állóképességüket a kalandjátékokban, de akár íjászversenyt is rendezhetnek. Aki ismeri a geocachinget, az nem fog meglepődni az olyan kommunikációs képességeket és önbizalmat egyszerre javító tréningeken, ahol a célt nem nyomtatott térképek, hanem műholdak segítségével kell megtalálni.

Azoknak a csapatoknak, akik nem a kirándulást, hanem a zárt térben is kibontakoztatható kreativitást keresik, érdemes megpróbálkozniuk az IQ Challenge- vagy a DaVinci-programokkal. Ezek az agyat megtúráztató programok ugyanúgy sikeresen kizökkenthetik a résztvevőket a városi mindennapok hétköznapi világából, mint egy erdei kirándulás.

 

Bernát Benjámin/pestpilis.hu

 

A Silvanus a csapatépítés egyik legfontosabb hazai központja

A Silvanus neve nagyon sok hazai cégvezetőnek cseng ismerősen, és ez nem csupán a rendszeresen ide szervezett szakmai találkozók és konferenciák miatt van így. A szálloda csapatépítő programjaira olyan meghatározó hazai nagyvállatok küldik el alkalmazottjaikat, mint például a MOL, de a nemzetközi óriáscégek is gyakran szervezik ide magyarországi csapataik fejlesztését: többek között a Samsungtól, a Deloitte-tól és a KPMG-től is sokan megfordultak már a Hotel Silvanusban.

 

Hotel Silvanus

Galéria

Hotel SilvanusOrszágos hírekkonferenciaVisegrádPilisi ParkerdőDobogókőcsapatépítés