2024.03.29, Péntek
Időutazás applikációval
contextus.hu

Időutazás applikációval

mti.hu

2019.04.10. 15:20

A séta alkalmazás segítségével bejárhatjuk a Pál utcai fiúk regényének összes helyszínét.

Tanulást is segítő interaktív mobilapplikációt készítettek Molnár Ferenc Világhírű regényéhez, a Pál utcai fiúkhoz. A sétáló alkalmazás Ferencváros és Józsefváros közös finanszírozásából jött létre. Az interaktív körúton Molnár Ferenc világhírű regényének helyszíneivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Molnár Ferenc 1887 és 1895 között járt a ma Szent-Györgyi Albert nevét viselő intézménybe, amely akkor még református főgimnázium volt, és itteni élményeit sűrítette a történetbe.

"A Pál utcai fiúk olyan, mintha velünk történne, mindannyian szeretnénk a regény hősei bőrébe bújni. A mobilapplikációs sétával a mű történetei, élményei élhetők újra" - mondta Bácskai János, a IX. kerület polgármestere a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában és Gimnáziumban tartott bemutatón.

A tanulás könnyebb és élvezetesebb lesz így

Ez a 21. századi találmány közelebb hozza az olvasást a mai ifjúsághoz, az oktatási rendszert pedig új alapokra helyezi. A Pál utcai fiúk nyomában applikáció ingyenes letöltése után le kell menteni a sétalistát, ezután már csak GPS-re lesz szükség.

Az interaktív séta tizenhárom látványossághoz kalauzol el minket. Mindegyik állomáshoz rövid ismertető, építészeti leírás is kapcsolódik. A nagyobb hatás érdekében, a kor hangulatát visszaidéző zenei betétekkel és a regényből kiemelt részletekkel színesítették a programot.

Ma is ezekben a kerületekben éljük mindennapainkat

A séta a Nemzeti Múzeum elől indul, átmegy a Kálvin téren, az iskolán, a Práter utcán, majd az Üllői út túloldalán a Mária utcába jutunk el. Ezek után következik a Pál utcai megálló, amit a Nagytemplom utca követ, ahol a Grund volt. Utolsó előtti állomáskánt a Tömő utcába, végül az Illés utcai Fűvészkert elé vezet az út.

Országos hírekoktatásinnovációirodalomkultúraBudapestszépirodalommobilappmobiltelefon