2024.03.29, Péntek
Fontos összekötő út újult meg Szolnok térségében
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Fontos összekötő út újult meg Szolnok térségében

magyarepitok.hu

2020.09.09. 10:11

A SWIETELSKY Magyarország munkájával 5,3 kilométer hosszú útszakasz újult meg Törökszentmiklós és Martfű között.

Befejeződött a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4629-es jelű út mintegy 5,3 kilométeres szakaszának felújítása Törökszentmiklós és Martfű között, a fejlesztés a Magyar Közút Zrt. beruházásában a SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében valósult meg 860 millió forintból.

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu (A képre kattintva galéria nyílik)

Az útfelújítás részeként 4,98 kilométer hosszan elvégezték a meglévő burkolat marását, melyet követően a pályaszerkezetre 1,5 méter szélességben 7 centiméter vastag kötőréteg, majd a teljes pályaszélességben 5 centiméter vastagságban új kötőréteg és 3,5 centiméter vastagságban új kopóréteg készült. A vasúti sínszáltól a 442. sz. út csatlakozásáig erősített pályaszerkezet épült.

A szakemberek a belterületen 1,5 méter széles stabilizált padkát, külterületen 1,5 széles földpadkát építettek.

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu


Csökken az utazási idő a települések között

A fejlesztés keretében megújult két pár autóbusz-megállóhely, amely érintette a buszöblöket és peronokat is. A vasút mellett, a külterületi autóbuszmegállónál 28 méter hosszan gyalogos védőkorlátot építettek a közlekedők védelmében. A közlekedésbiztonság javítása érdekében új, tartós útburkolati jeleket festettek fel, valamint a KRESZ-táblákat is kicserélték.

A beruházásnak köszönhetően nő a forgalombiztonság, javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási idő is rövidül.

A megújult útszakasz a térségben biztosítja az óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb és biztonságosabb elérését is.

Az idei évben Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Magyar Közút 6,7 milliárd forint értékű felújítási és javítási munka elvégzését tervezi a megye 1330 kilométer hosszú úthálózatán.

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

Galéria

Swietelsky Magyarország Kft.Országos hírekútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.TörökszentmiklósMartfű