2024.03.29, Péntek
Gyorsan, hatékonyan és kevesebb munkaerővel? Ezen az Expón kiderül a válasz!
Illusztráció: envato.com

Gyorsan, hatékonyan és kevesebb munkaerővel? Ezen az Expón kiderül a válasz!

magyarepitok.hu

2020.09.18. 15:22

A felgyorsult innováció miatt sokszor még a szakemberek sem látják át a legújabb eszközöket, pedig gyorsabb és költséghatékonyabb lehet általuk a vízszigetelés. Ezt orvosolja a Mapei által szervezett Szigetelés Expo.

A Mapei által tavaly szervezett Floor Expo után a vízszigetelések legújabb innovációit állítják fókuszba a Szigetelés Expón. Az építőipari gyártó által életre hívott szakmai kiállítássorozat második, rendhagyó formában megrendezésre kerülő eseményét október 6-án rendezik meg – derül ki a vállalat közleményéből.

 

Innováció vízszigetelési problémák esetében is

A szakemberek egyetértenek abban, hogy az épületeket fenyegető külső hatások közül az egyik legagresszívabb és kártékonyabb az egyébként az élet számára nélkülözhetetlen víz.

Gyakori és természetes, ha a kivitelező talál egy olyan technológiát vagy terméket, amelyik számára jól bevált, kézre áll, vannak azzal saját, jól működő referenciái. Ezekhez a megoldásokhoz a későbbiekben is szívesen nyúl.

Ugyanakkor az építési segédanyagok piacán is tapasztalható a gyártási technológia rohamos fejlődése, így a szigetelések tekintetében is az innovációk olyan sora áll rendelkezésre, amelyeket még a napi szinten ezzel foglalkozó szakembereknek sem mindig könnyű áttekinteni. Sőt zavarba ejtő lehet, ha egy adott vízszigetelési problémára akár egyetlen gyártó, a Mapei is több, különböző megoldást kínál. 

 

Többféle megoldás a nehezebben kezelhető felületekre is

Az építkezések és ezzel a megoldandó - például vízszigetelési - feladatok csak látszólag egyformák. Különbözhetnek az építési körülmények, a környezeti behatások vagy éppen a megrendelői igények is. Így akár egy azonos feladatra különböző technológia – lemezes, kent, öntapadó vagy szórt – lehet megfelelő.

Amíg a piacon a gyártóknak egy-egy szigetelendő területre általában egy-két megoldásuk van, addig a Mapei a „rázós” vagy egyszerűbb felületekre is több közül kínálhatja a leghatékonyabbat, a leginkább odavalót. Ehhez a cégnél ugyanis minden szükséges technológia és szaktudás rendelkezésre áll.

 

Számos beruházás gyorsulhatna ezzel a megoldással

A mai beruházások jelentős részénél az alábbi igények szerepelnek: gyors és költséghatékony megoldások, mindezt a legkisebb munkaerő felhasználással. Ezekre kínál választ - vízszigetelés tekintetében - a Mapei által kezdeményezett első Szigetelés Expo.

„Számos esetben találkozunk az egyébként műszakilag teljesen korrekt bitumenes lemez szigeteléssel olyan beruházásokon is, ahol a Mapei vízszigetelési innovációja, az öntapadó lemezek alkalmazásával gyorsítható lenne és költséghatékonyabb lehetne a kivitelezés” –idézte az esemény beharangozója Szautner Csaba kereskedelmi vezetőt.

„Nem beszélve az élőmunka igény csökkentésében komoly hozzáadott értéket kínáló és még kevés helyen látható szórt vízszigetelésekről. Ezek előnyeivel és gyakorlati alkalmazásával is várjuk a kivitelezési hatékonyság iránt érdeklődőket” – tette hozzá.

 

Szakértőktől kérhetünk tanácsot a választáshoz az Expón

Legyen szó csapadékvíz vagy talajvíz szigetelésről, lemezes vagy bevonatszigetelésekről, akár ezek kombinációjáról, minden vízszigetelési feladatra legalább egy, de inkább több alkalmazható lehetőséggel ismerkedhetnek meg az esemény látogatói.

A rendezvényen szakértők segítenek eligazodni a műszaki megoldások között, javaslatok sorával és referencia épületeken gyűjtött tapasztalatokkal készülnek megvilágítani a legideálisabb technológiát az egyes vízszigetelési feladatokra. 

 

Ezt kell tudni az eseményről

A rendezvény helyszíne Budapesten a volt Villamosszigetelő és Műanyaggyár Iparcsarnoka lesz, mely a 11. kerületi Fehérvári út 120-as száma alatt található. A különleges helyszín oka, hogy itt a gyakorlatan is bemutatják a szakemberek, hogyan működnek ezek a technológiák, az érdeklődők pedig megtekinthetik a termék színét, struktúráját.

Tervezőknek és kivitelezőknek egyaránt tartogat érdekességeket, átfogó megoldásokat a forgószínpad-szerűen szervezett esemény. Szakmai előadásokra és bemutatókra egész nap 8.00 és 16.30 között, négy helyszínen és négy témában ismétlődve kerül sor.

A résztvevők kisebb csoportokba szervezve tekinthetik meg azokat. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között. A rendezvényen részt vevő MÉK tagok 2 kreditpontot kapnak. Az eseményt online is közvetítik, részletek a weboldalon találhatók.

 

Online is követhető az esemény

Ha nem szeretne részt venni személyesen, akkor van lehetősége online is követni az eseményeket, viszont az online részvétel is regisztrációhoz kötött.

A jelenlegi helyzetre tekintettel a Mapei Kft. úgy döntött, hogy az egész napos eseményt online is követhetővé teszi, így lehetősége van azoknak is kapcsolódnia a szakmai naphoz, akik valamilyen okból nem lehetnek jelen a helyszínen.

Kérjük Önt, hogy ide kattintva az alábbi űrlap kitöltésével jelezze, hogy a helyszínen, vagy online csatlakozik-e az eseményhez.  Az űrlap kitöltésére szeptember 21-ig van lehetőség.

 

Személyes jelenlét esetén az alábbi előnyökre számíthat

Ha van lehetősége személyes részvételre, nemcsak elméleti tudást szerezhet, hanem a gyakorlatban is kipróbálhatja a termékeket. A konzultáció keretében pedig kérdéseire azonnali választ kaphat a Mapei képviselőitől.

A vállalat mindent megtesz a biztonságért.

A résztvevőket fertőtlenítő kapu fogadja majd a bejáratnál és mindenhol biztosítva lesz a további kézfertőtlenítés a nap folyamán, valamint a rendezvényen kötelező lesz a maszk viselése és az előírt távolságtartás is.

 

Online részvétel esetén

Amennyiben az online részvétel mellett dönt, a rendezvény előtti napon e-mail-ben küldött linken követheti az előadásokat. Ne feledje, hogy ebben az esetben a Magyar Építész Kamarai pont megszerzésének feltétele az online ellenőrző teszt helyes kitöltése, amelyet a továbbképzést követően a Mapei Kft. e-mail-ben juttat el Önnek.

További információ, a nap teljes programja és a regisztráció elérhető a www.szigetelesexpo.hu  weboldalon. 

Országos hírekkiállításMapei Kftépítőipari alapanyagokSzigetelés Exposzakmai kiállításvízszigetelés