2024.03.19, Kedd
25 milliárd forintra pályázhatnak a falun működő kis cégek
illusztráció - pixabay

25 milliárd forintra pályázhatnak a falun működő kis cégek

MTI

2021.04.07. 12:05

Amennyiben sikeres lesz a program, és második, illetve harmadik fázisra is sor kerül, 10-15 ezer cég juthat beruházási támogatáshoz.

Az ötezer fő alatti falvak vállalkozásai egyenként 2-10 millió forint összegű beruházási támogatásra pályázhatnak 25 milliárd forint keretösszegben a koronavírus okozta válság utáni újraindulás megsegítésére − jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Az uniós hátterű pályázatra azok a legfeljebb tíz főt foglalkoztató vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek legalább egy üzleti évet lezártak már. Az állam a mikrovállalkozásokat azon keresztül is segíti, hogy a pályázás költségeit is el tudják számolni a cégek − jegyezte meg György László.

Bármilyen területen működő vállalkozás igényelheti a támogatást, legyen szó új eszközök beszerzésére vállalkozó fodrászszalonról, helyi vendéglőről vagy kis csapágyüzemről - mondta, hozzátéve: az állam a beruházási költségek 70 százalékát biztosítja.

György László szerint a kistelepülések mikrovállalkozásait különösen nehezen tudja elérni a vállalkozásfejlesztési intézményrendszer. Az államtitkár szerint amennyiben sikeres lesz a program, és második, illetve harmadik fázisra is sor kerül, 10-15 ezer cég juthat beruházási támogatáshoz.

Országos hírektámogatásInnovációs és Technológiai Minisztériumvállalkozásfejlesztés