2024.03.28, Csütörtök
Pályázati forrással támogatják a felelős állattartást
illusztráció - pixabay

Pályázati forrással támogatják a felelős állattartást

MTI

2021.09.07. 13:18

Az összeg macskák és kutyák ivartalanítására, chip-behelyezésére valamint védőoltás beadatására használható fel.

Országosan félmilliárd forintra pályázhattak az önkormányzatok, az összeg háziállatok ivartalanítására fordítható - közölte a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos hétfői, szentgáli sajtótájékoztatóján. Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy a Magyar falu program keretében meghirdetett pályázat "mérföldkőnek számít" a felelős állattartás tekintetében.

Közölte, hogy 479 nyertes pályázatot bíráltak el, minden megyéből érkeztek sikeres pályázatok, amelyek maximum 1,5 millió forintot jelentenek önkormányzatonként. A felhívást áprilisban tették közzé, melynek nyomán megkezdték az igényfelmérést a településeken, a program a tervek szerint legkésőbb egy év alatt lezajlik.

A pénz felhasználható macskák és kutyák ivartalanítására, chip-behelyezésére valamint védőoltás beadatására. A rendelkezésre álló összeg 14 ezer állat ivartalanítását fedezi

- mondta Ovádi Péter.

Hozzátette: a pályázat fontos célja az is, hogy együttműködésre sarkallja az önkormányzatokat, az orvosokat valamint a civil szervezeteket a jó cél érdekében. A kezdeményezésnek a jövőben várható folytatása - fűzte hozzá.

Országos hírekpályázattámogatáskutyaállattartásmacskák