2024.04.18, Csütörtök
Március végéig pályázhatnak a tanintézmények az állatbarát címekre
Illusztráció: unsplash.com

Március végéig pályázhatnak a tanintézmények az állatbarát címekre

MTI

2022.03.09. 10:11

Március 31-éig pályázhatnak az Állatbarát óvoda, az Állatbarát általános iskola, Az év állatvédő óvodája és Az év állatvédő általános iskolája címekre az intézmények - közölte az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja az MTI-vel.

A pályázatra olyan tanintézmények jelentkezését várják, amelyek a 2021/2022-es tanévben kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, és arra törekednek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.

A pályázatot az Állatvédelem gyerekeknek című oktatási weblap szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával hirdette meg - írták a közleményben.

Koska Hedviget, az Állatvédelem gyerekeknek főszerkesztőjét idézve azt írták, hogy kiemelten fontosnak tartják a gyermekeknek szóló állatvédelmi oktatást, ezért indították útjára a pályázatot 2021-ben.

Az volt a céljuk, hogy ösztönözzék a tanintézményeket arra, foglalkozzanak a felelős állattartással és az állatokkal való helyes bánásmóddal kreatív programokon keresztül.

A pályázat megírásához segítséget is ad a weboldal csapata, és csütörtökön online előadás keretében a főszerkesztő válaszol a pályázatok elkészítésével kapcsolatos kérdésekre, illetve tippeket ad az eredményes pályaművek megalkotásához. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, minden információ megtalálható az Állatvédelem gyerekeknek közösségi és weboldalán - tudatta a főszerkesztő.

A pályázatokkal kapcsolatban további információk elérhetők az allatvedelemgyerekeknek.hu/projektek/ címen.

Országos hírekoktatáspályázatóvodaáltalános iskolaállatbarát