2024.03.19, Kedd
Idén is elküldi a hívó szót a jövő infrastruktúra építőinek a Duna Csoport
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Idén is elküldi a hívó szót a jövő infrastruktúra építőinek a Duna Csoport

magyarepitok.hu

2022.06.28. 11:33

Az egész ágazatot népszerűbbé teszi a Duna Group Szabadegyetem, amelyen idén az ország legnagyobb hídépítő projektjét és egy európai szinten is kuriózumnak számító fejlesztést látogatnak meg a hallgatók.

Immár harmadik alkalommal hívja meg a Duna Csoport az ország infrastruktúra-építőmérnök hallgatóit a Duna Group Szabadegyetemre - derült ki a cégcsoport közleményéből. A négynapos szakmai rendezvénysorozat ebben az évben augusztus 11-én kezdődik.

A meghívottak számára továbbra is ingyenes program egyik kimondott célja, hogy már a hallgatói évek alatt személyesen összeismertesse egymással a jövő infrastruktúra építőit.


Tolnába és Zalába látogat el idén a szabadegyetem

A közlemény hangsúlyozza, az elmúlt két évben felszabadult hangulatban zajló esemény tapasztalataira alapozva a Duna Csoport idén is lehetőséget teremt a résztvevőknek, hogy betekintsenek az infrastruktúra-építési szakma kulisszatitkaiba. Eközben várhatóan az egész életükre szóló ismeretséget köthetnek az építőiparral és a jövő infrastruktúra mérnökeivel.

A Duna Group Szabadegyetem idén is nagy hangsúlyt fektet a helyszíni bejárásokra és az innovációra, azon belül a BIM-re. Ennek megfelelően a résztvevők bejárhatják az ország két jelentős építőipari projektjét: Paksnál az épülő Duna-hidat, illetve az európai szinten is kuriózumnak számító ZalaZone Járműipari Tesztpályát.

Az iparági témák mellett a csapatépítés is teret kap a hosszú hétvégén: ennek kereteit a sör- és borkóstolás, valamint a gasztronómia adja.


A technológia és a szórakozás is szerepet kap

Kincses Péter, a rendezvény főszervezője a 2022-es Duna Group Szabadegyetemre készülve hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek sikeres rendezvényeire bátran lehet már építeni: „Az eddigi benyomások és tapasztalatok alapján olyan országos szintű, építőmérnök találkozót tudunk szervezni, melyben a modern technológia, a projektbejárások és a szórakozás is főszerepet kap. Így lehetőségünk nyílik rá, hogy bemutassuk a jövő mérnökeinek, hogy milyen óriási potenciál van a magyar útépítés piacvezetőjénél.

Hozzátette, a szabadegyetemmel ugyanakkor népszerűsítik is az infrastruktúraépítést és az egész ágazatot. "Továbbá összeismertetjük az iparágat és a hallgatói réteget, amely lényegében az ágazat jövőjét jelenti. Mindezeken túl a diákok közötti kapcsolatépítés is fontos: az ilyen táborokban születő, életre szóló barátságokra mind szakmailag, mind emberileg lehet építeni.”

A Szabadegyetemen idén bemutatkozik a Duna Group Tehetséggondozás Program is, amely az ország egyik legkomplexebb mérnökképzése.


Ezek a legfontosabb tudnivalók

A Duna Group Szabadegyetem négynapos programsorozata a meghívottak számára teljes mértékben ingyenes. A rendezvényre hat egyetem, a BME, a DE, az NKE, a PTE, az ÓE és az SZE kapott meghívást. A részvétel feltételei az építőmérnöki képzésben való részvétel, illetve az előzetes regisztráció. Jelentkezni ezen a linken lehet.

A szállás ezúttal is a Budapesti Műszaki Egyetem Kármán Tódor Kollégiumában lesz. A négynapos rendezvény augusztus 11-én, csütörtökön kezdődik és 14-én, vasárnap zárul.

Galéria

Duna Aszfalt Zrt.Országos hírekszakemberképzésDuna Group TehetséggondozásDuna Group Szabadegyetem